Beşiktaş Olympiakos'u 4-1'le devirip tarih yazdı...Yunan spikerden ilginç sözler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 07:37

UEFA Avrupa Ligi Son 16 turunda 51 dakika boyunca 10 kişi oynayan temsilcimiz Beşiktaş Olympiakos karşısında tarih yazdı... Siyah-Beyazlı takım 39. dakikada Vincent Aboubakar'ın kırmızı kart gördüğü maçı Aboubakar, Babel (2) ve Cenk Tosun'un golleriyle 4-1 kazandı. Müthiş gecede Beşiktaş tribünleri adeta şov yaptı, eksik oynayan takımını motive etti. İşte Beşiktaş Olympiakos maçında yaşananlar:

Haberin Devamı

Temsilcimiz Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Olympiakos'u sahasında 10 kişi kaldığı maçta 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Olympiakos'un golünü 31. dakikada Elyounoussi atarken temsilcimiz Beşiktaş'a farklı galibiyet ve turu getiren golleri 10. dakikada Aboubakar, 22. ve 75. dakikalarda Babel ve 84. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Aboubakar mücadelenin 39. dakikasında orta sahada topsuz alanda rakibine kafa attığı için direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Beşiktaş'ın zafer gecesinde tribünler de muhteşemdi, adeta takımla bütünleşti. İzmir Marşı'yla başlayan gece Sirtaki ile bitti. Aboubakar'ın gördüğü kartla maçın büyük bölümünde 10 kişi oynayan Beşiktaş'ta yapılan anonslarla hem oyuncular hem taraftarlar motive edildi. 71. dakikada anonsla eski zafer maçları hatırlatıldı, hem takım hem seyircinin coşkusu daha da arttı.

Haberin Devamı

YUNAN SPİKER İNANAMADI

Maçı anlatan Yunan spiker ise sahada olanlara bir türlü inanamadı. 

BEŞİKTAŞ-Olympiakos maçını Yunanistan’da yayınlayan Cosmote TV’nin spiker ve yorumcusu Yorgo Thanailakis, karşılaşmayı anlatırken ilginç ifadeler kullandı:

Maçtan önce: Osmanlıspor’u eleyen Olympiakos, Ankara’dan sonra İstanbul’u da fethetmek istiyor. 
Dakika 10: Savunmada 1 dakika içinde üst üste 3 hata ve Aboubakar’dan gol... İlk pozisyonda Leali niye çıkıp topu almadı? Olabilecek en kötü başlangıç. 
Dakika 21: Quaresma ne istiyorsa yaptı, ortaladı ve Babel attı. 2-0. Top Leani’nin ellerinin altından geçti. 
Dakika 31:  Elyounousi’den müthiş bir vole ve  gol. 
Dakika 34: Quaresma penaltı istedi. Penaltı yok. Chissokho, Portekizli’ye sadece dokundu.  
Dakika 37: Beşiktaş şaşırmış görünüyor. Olympiakos bu şaşkınlıktan yararlanmaya çalışıyor. 
Dakika 39: Aboubakar, Retsos’a vurdu kırmızı kart. Olympiakos için kritik bir anda çok iyi bir gelişme.

'OLYMPİAKOS OYUNCULARI İNANAMIYOR'
Devre arası: Olympiakos ilk 20 dakikadaki şoku atlattı. İlk yarının son 10 dakikasında Beşiktaş kimliğini kaybetmişti. 
Dakika 74:  Babel, atttığı 2 gol ile 10 kişilik Beşiktaş’a turu getiriyor. İnanılmaz.Top  adeta ağlara gitmek istiyordu. 
Dakika 83: Cenk oyuna girdi ve golü attı. Olimpiakos oyuncuları yaşadıklarına inananamıyorlar. 
Dakika 90: Ağır yenilgi. Olympiakos ilk 20 dakikadaki şaşkınlığının ve kişisel hataların bedelini ödedi.  Yorgo KIRBAKİ / ATİNA / Hürriyet

Haberin Devamı

14 SEZON SONRA ÇEYREK FİNALDE                         

Beşiktaş, 14 sezon sonra 3. kez çeyrek finale yükselmeyi başardı.  1986-1987 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale yükselen siyah-beyazlı takım, 2002-2003'te de UEFA Kupası'nda bu başarıyı göstermişti.      

 

 MAÇTA NELER YAŞANDI

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Michael Oliver, Stephen Child, Stuart Burt (İngiltere)
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Mitrovic, Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 60 Necip Uysal), Quaresma (Dk. 82 Cenk Tosun), Talisca (90+1 Gökhan İnler), Babel, Aboubakar
Olympiakos: Leali, Figueiras, Da Costa, Retsos, Cissokho, Cambiasso (Dk. 67 Marin), Romao (Dk. 76 Martins), Elyounoussi, Fortounis, Manthatis (Dk. 56 Seba), Ansarifard
Goller: Dk. 10 Aboubakar, Dk. 22 ve 75 Babel, Dk. 84 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 31 Elyounoussi (Olympiakos)
Kırmızı kart: Dk. 39 Aboubakar (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 57 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 62 Seba, Dk. 67 Da Costa, Dk. 71 Romao (Olympiakos) 

Haberin Devamı

NECİP UYSAL DA İYİ OYNADI
Siyah-beyazlı takımda rakibin büyük baskı kurduğu bölümlerde Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil olan Necip Uysal, başarılı oyunuyla dikkati çekti. 

Beşiktaş Olympiakosu 4-1le devirip tarih yazdı...Yunan spikerden ilginç sözler

ABOUBAKAR YAKIYORDU
Karşılaşmanın 10. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren Vincent Aboubakar, bu katkısına rağmen 39. dakikada rakibine kafa attığı gerekçesiyle kırmızı kart görerek takımını zor durumda bıraktı. Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile yaptığı son grup maçında da kırmızı kart gören Kamerunlu oyuncu, bir kez daha kritik bir hata yaptı. Siyah-beyazlı oyuncu, Avrupa kupalarında ise 6. kez rakip fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Olympiakosu 4-1le devirip tarih yazdı...Yunan spikerden ilginç sözler

BABEL TURU GETİRDİ
Karşılaşmada 2 gol atarak 9 maçlık suskunluğunu sonlandıran Ryan Babel, takımının tur atlamasında büyük pay sahibi oldu.Devre arasında siyah-beyazlı takıma transfer olan ve Spor Toto Süper Lig'deki Aytemiz Alanyaspor ile Atiker Konyaspor karşılaşmalarında gol sevinci yaşayan ancak sonraki 9 karşılaşmayı boş geçen Hollandalı futbolcu, özellikle ikinci yarıdaki rakip baskısı sırasında attığı golle Beşiktaş'ın rahatlamasını sağladı. Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında ilk kez gol sevinci yaşayan Babel, 4 gole ulaştı.

PERFORMANS SÜRÜYOR 
Beşiktaş, son yıllardaki başarılı iç saha performansını Olympiakos karşısında da sürdürdü. Siyah-beyazlılar, Avrupa'da son 16 iç saha maçında sadece bir kez mağlup oldu. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika'nın Club Brugge takımına 3-1 yenilen Beşiktaş, bu periyottaki iç saha maçlarında rakiplerine 8 kez üstünlük sağlarken, 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, evindeki 16 maçta 24 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.

Haberin Devamı

Beşiktaş Olympiakosu 4-1le devirip tarih yazdı...Yunan spikerden ilginç sözler

YUNAN TAKIMINI İLK KEZ YENDİ
Beşiktaş, Avrupa kupalarında ilk kez bir Yunan takımına üstünlük kurdu. 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edilen siyah-beyazlı takım, daha sonra bu ülke takımlarıyla yaptığı 3 maçı beraberlikle tamamlamıştı. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde bu ülke temsilcisi Asteras ile aynı grupta yer alan Beşiktaş, İstanbul'daki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalırken, deplasmandaki mücadeleyi ise 2-2 eşitlikle tamamladı. Siyah-beyazlı takım, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Olympiakos'u İstanbul'da 4-1 yenerek ilk galibiyetine imza attı.

Beşiktaş Olympiakosu 4-1le devirip tarih yazdı...Yunan spikerden ilginç sözler

CENK TOSUN DA SUSKUNLUĞUNU BOZDU
Takımının 4. golünü atan Cenk Tosun da 4 maçlık suskunluğuna son verdi.Resmi maçlardaki son golünü Hapoel Beer-Sheva ile İstanbul'da oynanan karşılaşmada atan Cenk; Galatasaray, Çaykur Rizespor ve Kayserispor ile Olympiakos maçlarında gol bulamamıştı. Avrupa kupalarında 7. golünü atan Cenk Tosun, siyah-beyazlı takımın eski futbolcusu Mehmet Özdilek'i de yakaladı.

4-1'DEN SONRA YUNAN MÜZİĞİ
Beşiktaş'ın 4-1 öne geçmesinin ardından stat hoparlöründen Yunan müziği çalındı. Maç sonrası da bu müzik tekrarlandı. Siyah-beyazlı taraftarlar da ilk maçta olduğu gibi rövanş mücadelesinde de "İstanbul İstanbul" şeklinde tezahürat yaptı.

ŞENOL GÜNEŞ ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ
wKarşılaşma sonrası Beşiktaş teknik heyeti ve oyuncuları, tur coşkusunu taraftarlarıyla yaşadı. Mücadelenin son düdüğüyle kenar yönetimi sahaya girerek oyuncularla taraftarlara gitti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, taraftarlara ilk kez üçlü çektirdi.

Beşiktaş Olympiakosu 4-1le devirip tarih yazdı...Yunan spikerden ilginç sözler

FİNAL KOREOGRAFİSİ 
Beşiktaşlı taraftarların karşılaşma başlamadan önce gerçekleştirdikleri koreografiyle takımlarına final yolunda destek vermeye çalıştı. Kapalı tribünde üç futbolcu figürünün yer aldığı koreografide "Bizim için savaşın" anlamına gelen "Fight for us" yazısı yer aldı. Pankartta ayrıca Avrupa Ligi'nin final maçının yapılacağı İsveç'in başkenti Stockholm'e göndermede bulunulurak İstanbul'dan bu şehre giden uçak fotoğrafı yer aldı.

Beşiktaş Olympiakosu 4-1le devirip tarih yazdı...Yunan spikerden ilginç sözler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!