Spor Tırmanış Büyükler Boulder Türkiye Şampiyonası

Güncelleme Tarihi:

Spor Tırmanış Büyükler Boulder Türkiye Şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 14:35

- Malatya'da düzenlenen şampiyonaya 32 erkek, 19 kadın sporcu katıldı

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Tırmanış Büyükler Boulder Türkiye Şampiyonası'nın ilk ayağı Malatya'da başladı.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonu'ndaki finallere çeşitli illerden 32 erkek, 19 kadın sporcu katıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi ve BESYO Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Faruk Akçınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilk ayağını Malatya'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Malatya'nın altyapısı dolayısıyla şampiyona için tercih edildiğini aktaran Akçınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile üniversitenin katkılarıyla spor tırmanışının büyük bir ivme kazandığını ifade etti.

Akçınar, şampiyonaya 12 ilden 51 sporcunun katıldığını belirterek, "Buradaki şampiyonalar başarılı olanlar ikinci etap için İstanbul'a gidecek. Aynı zamanda bu şampiyona milli takım seçmelerinin alt yapısını oluşturacak" dedi.

Haberin Devamı

Malatya'nın bu spor branşı için çok elverişli olduğunu anlatan Akçınar, Levent Vadisi'nde spor tırmanışı yapmak için girişimde bulunduklarını ve sonuç beklediklerini kaydetti.

Şampiyona yarın sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!