Spor salonları ‘Hygienic Gym Sertifikası’ ile güvende olacak

Güncelleme Tarihi:

Spor salonları ‘Hygienic Gym Sertifikası’ ile güvende olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 14:39

Spor salonları ‘Hygienic Gym Sertifikası’ ile güvende olacak

Haberin Devamı

Gizem KARADAĞ/ANKARA, (DHA) - SPORTS International, hijyen çözümleri alanında dünyanın sayılı kuruluşlarından biri olan Diversey’in geliştirdiği ‘The Hygienic Gym’ sertifika programını alan ilk spor salonu oldu.
Sports International, Diversey ile 2 sene önce gerçekleştirdiği işbirliğiyle, ‘The Hygienic Gym’ sertifikasını aldı. Sertifika ile üyelerine sağlık ve hijyen konusunda güvenilir ortam sağlayan Sports International, bu sertifikayı almaya hak kazanan ilk ve tek spor merkezidir. Sports International Pazarlama Yöneticisi Gözde Sargın da, sertifikayı kazanmak ve korumak için 3 ayda bir habersiz gerçekleşen denetimlerde tüm alanlarda uluslararası standartlardaki hijyen koşullarının sağlanması gerektiğini söyledi. Gözde Sargın, sertifikayı aldıktan sonra muhafaza etmek için belirlenen uluslararası kriterler olduğu belirterek, “Böylece üyelerin hijyen konusunda tüm şüphelerini bu program sayesinde gideriyor. Bu bilgiler dahilinde hijyen konusunda risk altında olan spor salonlarının güvenilir hijyen çözümlerine olan ihtiyacı artıyor” dedi.
Öte yandan spor salonlarını kullananların yüzde 86’sının spor salonu seçimlerinde en belirleyici unsurun, soyunma odaları ve duş kabinlerine kadar sağlanan temizlik ve hijyen çözümleri olduğunu vurguluyor. ClinicalJournal of Sports Medicine dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, spor aletlerinin elle temas edilen bölümlerinde biriken insan teri, nezle, grip, Hepatit A, uçuk, lejyoner ve mantar gibi hastalıkların oluşmasına zemin hazırlıyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!