Spor onun her şeyi

Güncelleme Tarihi:

Spor onun her şeyi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 12:26

Sivas Amatör Futbol Ligi ekiplerinden Telekomspor'un antrenörü, eski milli futbolcu Murat Polat'ın takımı için yapmadığı şey yok.

Haberin Devamı

Antrenörlüğün yanı sıra takımının servis şoförlüğünü de Polat, ayrıca gazetecilik görevini de aksatmadan sürdürüyor. Antrenörlük ve şoförlüğün yanında maçlarda gazeteci yeleği giyerek takımının ve diğer takımların fotoğraflarını çeken Polat, takımın maç saati geldiğinde ise gazeteci yeleğini çıkararak kulübeye geçiyor. Maç sırasında oyuncularına sık sık uyarılarda bulunan Polat, maçların ardından oyuncularını evlere bıraktıktan sonra gazetesine giderek haberlerini hazırlıyor. Polat, yaptığı açıklamada, "Takımı maçlara götürüp getiriyorum. Antrenmanlar ve maçlardan kalan vaktimde de yerel bir gazetede takımımın haberlerini yapıyorum" dedi.

Futbola 1984 yılında başladığını ve 1989-1990 sezonunda 16 yaşındayken 3. ligde Sivasspor'da 31 maça çıktığını anlatan Polat, "Kırmızı-beyazlılarda forma giyen en genç futbolculardan biriyim. Sivasspor'un yanı sıra 7 ayrı takımda 12 yıl profesyonel futbol oynadım. 16 Yaş Altı Milli Takımı ile 11 maça çıktım ve kaptanlık yaptım" diye konuştu.

"8 yıldır amatör takımlarda görev yapıyorum"

Milli takımda Sergen Yalçın ve Okan Buruk gibi futbolcularla forma giydiğini kaydeden Polat, futbolculuk kariyerini 2002-2003 sezonunda noktaladığını ifade etti. Futbolu bıraktıktan sonra 2005 yılında gazeteciliğe başladığını dile getiren Polat, daha sonra Gaziantep'te katıldığı antrenörlük kursunu başarıyla tamamlayarak diploma aldığını ve 8 yıldır amatör takımlarda görev yaptığını belirtti. Kulübünün başarısı için mücadele ettiğini söyleyen Polat, "Takımda 3 ayrı işe birden bakıyorum. Sivas'ta, spor ve basın sektörüne hizmet etmekten gurur duyuyorum" dedi.

"Zaman sıkıntısı yaşamıyorum"

Tüm bu işlerinin yanı sıra Görme Engelliler Spor Federasyonu Sivas Temsilciliği ve Türkiye Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol İl Temsilciliği ile İl Futbol Tertip Komitesi Üyeliği görevlerini de yürüttüğünü kaydeden Murat Polat, şöyle devam etti:

"Sevdiğin zaman hiçbir şey zor olmuyor. Basın sektöründe yerel gazetede çalıştığımız için fazla yoğunluğumuz yok. Planlama yapıldığında her iş rahatlıkla yürüyor. Zaman sıkıntısı yaşamıyorum. Hepsine zaman yetiştiriyorum. Hayatım hep planlıydı, plansız iş yapmıyorum."

Polat, antrenörlükte herhangi bir hedefinin olmadığını ancak bu işi yapmak isteyen gençlere yardımcı olmak istediğini ifade ederek, "Türkiye'de antrenöre değil diplomaya değer veriliyor. Buna çözüm bulunamadı. İnsanların diplomaya değil antrenörlere değer vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!