Spor, görmeyen gözlerine ışık oldu

Güncelleme Tarihi:

Spor, görmeyen gözlerine ışık oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 15:36

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan ve doğuştan görme engelli olan Sevda Gül, geçen yıl başladığı atletizm sporu sayesinde dış dünyayla tanışıp, okuma yazma öğrendi ve bilgisayar sertifikası aldı.

Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'na katılmak için Eskişehir'e gelen Sevda Gül (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin teşvikiyle geçen yıl başladığı spor hayatını Yeni Mahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nde sürdürdüğünü kaydetti.

Sporla tanışmadan önce yaşamını evde geçirdiğini ifade eden Gül, şöyle konuştu: "Spor sayesinde evden dışarıya çıktım. Dışarıdan ortaokulu bitirdim, liseye de devam edeceğim. Gören Kalpler Derneği'nde eğitim alıyorum. Geçen yıl bilgisayar kursuna gittim ve sertifika aldım. Spor sayesinde çevrem ve arkadaşlarım oldu. Hocalarımdan çok memnunum. Hayatım adeta değişti. Her yıl turnuvalara katılıyorum. Geçen yıl kasım ayında Ankara'da düzenlenen görme engelliler atletizm turnuvasında gülle atmada ve uzun atlamada şampiyon oldum. Bu yıl da Eskişehir'e geldim. Bu kez gülle atmada 4'üncü oldum. Görme engellilere spor yapmayı tavsiye ediyorum. Ben de spor yapmayı çok seviyorum."

Gören Kalpler Özel Eğitim Merkezi Genel Koordinatörü Birgül Bek ise Sevda Gül'ün bir yılda hem eğitim hem de spor anlamında başarılara imza attığını belirterek, "Daha önce okumayı ve yazmayı bilmiyordu. Hırsı, çalışkanlığı ve başarısıyla orta okulu bitirip, sporda dereceler aldı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!