Spor doğayla buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Spor doğayla buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 01:18

Çocukların, yaz döneminde, spor ve sanat etkinliklerinin yanı sıra eğlenceli vakit geçirmelerine yardımcı olacak yeni bir tesis Gölbaşı’nda açılıyor.

Haberin Devamı

Okulların kapanmasına az bir zaman kala, çocuklarının yaz dönemini daha aktif geçirmesini isteyen anne ve babalar, bu yönde hizmet verecek çalışmaları değerlendirmek istiyor. Ankara’da, bu konuda daha farklı bir hizmet sunmaya aday bir tesis tamamlanmak üzere. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü yeni tesis, 15 Haziran’da start vermeye hazırlanıyor.
Sportofit Performans Akademi ve Sportofit Doğa Kulübü’nün yeni çalışması; spor, sanat ve sağlıklı beslenmeyi, doğal koşullarda çocuklarla buluşturan bir konsept şeklinde geliyor. Türk voleyboluna önemli bir ivme kazandıran, tesisleşme ve saha içi sonuçlarında adından başarıyla söz ettiren ekip, yeni bir başarı öyküsü için el ele vermiş durumda. Federasyon Eski Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile Türk sporunun ve özellikle de voleybolunun son durumu hakkında yaptığımız söyleşide, bu yöndeki çalışmaları duyunca kulak kabarttık ve Ankara’da, yeni, çağdaş ve çocuklar için güzel bir tesisin inşa edildiğine tanıklık ettik.
Ankara’ya; 8 ay gibi kısa sürede içinde lisesi, voleybol salonu ve oteli barındıran bir kompleks kazandıran Karabıyık, yine ekibiyle birlikte, bu kez çocuklar için geliştirilen bir modeli, onların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

MACERA PARKI İLGİ ÇEKECEK

Gölbaşı’ndaki yeni tesiste her türlü detay düşünülmüş durumda. Spor ve eğitim sevdalısı Karabıyık’ın yanı sıra, eğitim bilimleri uzmanı Prof.Dr. Ziya Selçuk, spora bilimsel destek veren ortopedist Prof.Dr. İbrahim Yanmış, seramik ve cam tasarım ustası Yrd.Doç. Dr. Tayfun Karadeniz, doğa ve macera eğitimcisi Cem Dinç ve spor bilimci Dr. Sinem Mavili, bu ekibin temel taşları.
Sportofit Doğa Kulüpte; futbol, mini golf, voleybol, badminton, cimnastik, tenis, yüzme, atletizm, masa tenisi ve basketbol branşlarının yanı sıra, dart, paten, satranç, spor tırmanış, drama, çadır yaşamı, trombolin, müzik-ritm, oryantring gibi eğitsel oyunlar da olacak.

YETENEĞE GÖRE YÖNLENDİRME

Doğa kulüpte, çocuklar spor ve sanat etkinliklerinin yanı sıra, macera parkında keyifli ve heyecanlı anlar geçirirken, pony cinsi atlara binip, farklı bir deneyim yaşayacak. Doğal yaşamın içinde olacaklarından, tesis içindeki, inek, keçi, tavuk ve kaz gibi hayvanları tanıma, toprakla ilgilenme, doğal ortamda yetişen, sebze ve meyveleri toplama ve bunları yeme şansına sahip olacak. Federasyon eski başkanı Karabıyık, 6-14 yaş grubundaki çocukların, sportofit doğa kulübü uzmanlarının kontrolünde, sağlık kontrolü, postür analizi, antropometrik testleri, ayak taban analizi ve motorik testlerinin yapılacağını, bu testlerin ardından, çocuğun yeteneğinin belirlenmesi ve yönlendirilmesi ile ilgili çalışmanın yapılacağını belirtip, “Çocuklar, bilimsel ve eğitsel çalışma sonucunda, doğanın kucağında sportif etkinliğin içinde olacak. Hem yaz tatilini keyifi geçirecek hem de yetenekleri ve istekleri doğrultusunda spor faaliyetlerine sonraki süreçte de devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

KAMP MERKEZİ TAMAMLANMAK ÜZERE

15 Haziran’da başlayacak doğa kulübü çalışmaları 11’er günlük 6 dönem halinde olacak ve merkeze 224 çocuk alınacak.
Karabıyık, tesis içinde değişik branşlardaki milli takımların konaklamasına olanak sağlayacak bir kamp merkezinin inşatının sürdüğünü belirtip, “Bu merkezde, sporcuların hem performans hem de fiziksel özelliklerini geliştirici testlerin yanı sıra sağlık sorunlarına çözüm bulacakları bölümler de bulunacak. Milli takımlar ve kulüp takımları bu merkezden faydalanabilecek. Onunla ilgili çalışmayı da 3-4 ay içinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!