Sponsora hücum

KULÜPLERE dargın, medyadaki eleştirilere kızan bir Tenis Federasyonu, Türk tenisiyle nereye kadar gidecek?

Tenis toplumunda sık sık gündeme gelen bu soru, bir kulübümüz tarafından resmi başvuru ile devletin spor işlerini yöneten en üst makama da iletilmiş bulunuyor.

Sporumuz, sponsor bulmak için çırpınırken, Tenis Federasyonu, kulüplerin bulunduğu sponsorlara zorluk çıkartıp kaçırmak yolunda. Peugeot otomotiv firması, ünlü Paris Açık Grand Slam Turnuvası işbirliği ile düzenlediği amatörler arası bir etkinliği İstanbul'da da devam ettirmek istedi. Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü ile anlaştı. Bütün yasal işlemler tamamlandı. Olayı araştırmak zahmetinde bulunmayan Tenis Federasyonu, hem firmaya hem kulübe tehdit içeriğinde bir yazı yollayarak, ‘‘Bizden izinsiz turnuva yaparsınız oynatmayız’’ dedi.

Kulüplerimiz, federasyonun bu çeşit garipliklerine alışmaya çalışıyorlar. Ama sponsorlar, hele yabancı sponsorlar bu tür acayip zorluklara hiç tahammül edemezler. Bunda da yüzde yüz haklıdırlar. Meşhur sözdür ‘‘Paramla mı rezil olacağım?’’ denir. Olay aynen böyle.

Peugeot ile Paris'e!

PEUGEOT'nun sponsorluğu ile düzenlenen Uluslararası ‘‘Rencontres PEUGEOT Roland Garros Tenis Turnuvası’’ (karışık çiftler turnuvası) Türkiye ayağı bugün TED Kulübü kortlarında başlıyor. Yarın sona erecek bu turnuvanın özelliği, klasman dışı amatör tenisçiler arasında yapılmasıdır. Kazananlar, 29 Mayıs-2 Haziran 2003 tarihleri arasında Paris'te ağırlanacak ve Roland Garros Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı izleme şansı bulacak.
Yazarın Tüm Yazıları