SP'li küçük kız yaşam sevinciyle örnek oluyor

Güncelleme Tarihi:

SPli küçük kız yaşam sevinciyle örnek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 11:12

- Mehmet ve Tülay Şahintürk çiftinin 22 yıllık evlat hasretinin ardından dünyaya gelen ikiz çocuklarından 10 yaşındaki SP'li Nursena, tüm engellerine rağmen çevresindekilere yaşam sevinci aşılıyor- İkizi Aybüke ile koşup oynama hayalleri engellerine takılsa da yaşama sımsıkı sarılan küçük kız, büyüyünce doktor olmak istiyor

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - YETER ERDİNE - Mehmet ve Tülay Şahintürk çiftinin 22 yıllık evlat hasretinin ardından dünyaya gelen ikiz çocuklarından serebral palsi (SP) hastası 10 yaşındaki Nursena, yaşam sevinciyle ailesi ve çevresine umut saçıyor.

İkizi Aybüke ile el ele tutuşup koşup oynama hayalleri kuran küçük kız, Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmetinden yararlanarak eğitimini sürdürüyor.

Ellerini sağlıklı kullanamadığı için yemeklerini annesinin yedirdiği Nursena, yardım almadan yürüyememesine rağmen her ihtiyacını kendisi karşılamaya çalışıyor.

Nursena Şahintürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde bile olsa eğitimini sürdürebildiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Matematik ve müzik derslerini çok sevdiğini, resim yapmaktan keyif aldığını ifade eden Şahintürk, "Okumak, yazmak güzel bir şey. Öğretmenimi çok seviyorum. Hastaları iyileştirmek için doktor olmak istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Hayallerini anlatan Şahintürk, "En çok koşmak istiyorum. Oyun oynamak, okula gitmek istiyorum. İkiz kardeşim Aybüke ile ele ele tutuşmak istiyorum" diye konuştu.

- "Kardeşinden daha fazla kendini ifade edebiliyor"

Baba Mehmet Şahintürk, Nursena'nın haftada 2 gün fizik tedavi gördüğünü, 2 gün rehabilitasyon merkezine gittiğini, 3 gün de evde eğitim aldığını belirtti.

Kızlarının yardım almadan yemeğini yiyemediğini, giysilerini giyinemediğini ve yürüyemediğini bildiren Şahintürk, "Ancak zeka olarak emsallerinden önde. Daha önce kendi başına yattığı yerde bile dönemeyen Nursena, şimdi bir kanepeden inip, bir odadan bir odaya gelebilecek durumda. Kardeşi Aybüke'den daha fazla kendini ifade edebiliyor. Yetişkin insanın düşünmediği şeyleri düşünüyor. Neyin sağlıklı neyin sağlıksız olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı.

Nursena'yı bir yıl okula götürdüklerini kaydeden Şahintürk, şöyle devam etti:

"Bir yıl sınıfta, annesi yanında beklemek kaydıyla eğitim almasını sağlamaya çalıştık. Bu şekilde sınıfın da dikkatini dağıtıyordu. Tam kendini de veremiyordu. Arkadaşları Nursena ile ilgilenirken öğretmeni dinlememe gibi bir durum oluyordu. Devlet de bir imkan vermiş. Öğrendikten sonra müracaat ettik. 3 yıldır evde eğitim alıyor. Şu anda bir yazıyı verdiğimizde kendi başına okuyabiliyor. Yazmada biraz sıkıntısı var. O da elini kullanamadığı için."

Haberin Devamı

- "Başarılı, azimli bir çocuk"

Nursena'nın annesi Tülay Şahintürk (49) de 22 yıllık evlat özleminden sonra tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olduklarını söyledi.

İkizlerden Nursena'nın doğuştan SP'li olduğunu belirten Şahintürk, "Nursena da Aybüke gibi sağlıklı olsa daha iyi olurdu ama çok şükür zihinsel problemi yok, zekası yerinde. Nursena başarılı ve azimli bir çocuk" diye konuştu.

Aybüke Şahintürk de ikizini çok sevdiğini dile getirerek, "O da benim gibi yürüse daha da mutlu olurdum. Beraber okula giderdik. O beni seviyor, ben de onu seviyorum" diye konuştu.

- "Ondan çok şey öğrendim"

SP'li küçük kıza bir yıldır evde eğitim veren öğretmen Sema Kara da Nursena ile ders işlemenin çok keyifli olduğunu anlattı.

Kara, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Eğitime başladığımızda Nursena yalnızca harfleri tanıyordu ama çok azimli. Ders çalışmayı, ders işlemeyi, etkinlik yapmayı çok seviyor. Şu anda okumaya başladık. Matematikten de belli bir düzeye gelebildik. Benim için özel bir çocuk. Onu çok seviyorum. Ondan çok şey öğrendim. Her ne olursa olsun hayata her zaman gülerek bakmayı, mutlu olmayı, asla hiçbir şey için pes etmemeyi, her zaman ayakta durmayı öğrendim. Çünkü Nursena, gerçekten çok güçlü bir çocuk. Her zaman mutlu ve insanlara pozitif enerji veriyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!