SPK'dan spor kulüplerine uyarı

Güncelleme Tarihi:

SPKdan spor kulüplerine uyarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 14:43

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) Vahdettin Ertaş spor kulüplerinin mali tablolarıyla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Kulüpler ayağını yorganına uzatsın. Beş yıl kar edemezlerse imtiyazlar sonlanır. Dolayısıyla ondan sonra çoğunluk kimdeyse o şirketin sahibi onlar olur" dedi.

Haberin Devamı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) Vahdettin Ertaş, spor kulüplerinin finansal olarak dikkatli olması yönündeki çağrısını yineleyerek, "Şirketler beş yıl kar edemezlerse imtiyazlar sonlanır.

Dolayısıyla ondan sonra çoğunluk kimdeyse o şirketin sahibi onlar olur. Onlar halka açık şirketler. Borç özkaynak oranlarında, faaliyetlerinde herkes ayağını yorganına göre uzatsın." dedi. Ertaş, Deutsche Bank'ın Turbo Varant lansmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.    

SPOR KULÜPLERİNE UYARI

Borsa İstanbul yönetimiyle "Kör havuz" uygulamasını tekrar gözden geçirmek üzere konuştuklarını dile getiren Ertaş, konunun yeniden masaya yatırılacağını kaydetti. Ertaş spor kulüplerinin finansal olarak dikkatli olması yönündeki çağrısını yineleyerek, şöyle devam etti:    

Haberin Devamı

"Beş yıl kar edemezlerse imtiyazlar sonlanır. Dolayısıyla ondan sonra çoğunluk kimdeyse o şirketin sahibi onlar olur. Onlar halka açık şirketler. Borç özkaynak oranlarında, faaliyetlerinde herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Bunu biz uygulamazsak yatırımcı uyguluyor ya da FIFA uyguluyor, gördüğünüz gibi yurt dışına çıkmanıza engel oluyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!