Spike Lee Caz Festivali'nde

Güncelleme Tarihi:

Spike Lee Caz Festivalinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 00:00

Dünyaca ünlü yönetmen Spike Lee, birçok filminin müziklerini yapan, günümüzün en yetenekli iki trompetçisinden biri olarak gösterilen Terence Blanchard Beşlisi’yle birlikte 17 Temmuz Salı akşamı saat 22.00’de Sepetçiler Kasrı’nda festivalin en ilginç konserlerinden birine imza atacak.

Haberin Devamı

Spike Lee Caz Festivalinde

Terence Blanchard

Gecenin ev sahipliğini ve sunuculuğunu toplumsal içerikli ve provokatif filmleriyle tanınan ABD’li sıra dışı yönetmeni Spike Lee üstleniyor. En son projesi “The Movie Music Of Spike Lee & Terence Blanchard” ile Istanbul Caz Festivali’ne konuk olacak ünlü yönetmene sahnede yakın arkadaşı usta trompetçi Terence Blanchard ve Beşlisi ve Hakan Şensoy yönetimindeki 20 kişilik Istanbul Oda Orkestrası eşlik edecek.

Gecede Spike Lee’nin Bamboozled, Inside Man, Clockers, Malcolm X, Jungle Fever, 25th Hour, Mo’ Better Blues ve When The Leeves Broke adlı filmlerinden müzikler seslendirilecek. Spike Lee ise konser boyunca sahnede müzikle eşzamanlı olarak, sekiz filminden çarpıcı görüntüleri kurgulayacak. Ünlü yönetmeni kendi filmlerinden bölümleri kurgularken seyretmek hem sinemaseverler hem de müzikseverler için benzersiz bir deneyim olacak…

Haberin Devamı

Projede Terence Blanchard ve Spike Lee’yle beraber en az kendileri kadar ünlü 3 solist var: Ünlü caz şarkıcısı Patti Austin, soul ile R&B alanındaki yeni seslerden Bilal ve Hill St SoulTerence Blanchard Beşlisi ise tompette Terence Blanchard’la birlikte Brice Winston (saksofon), Derrick Hodge (bas), Kendrick Scott (davul) ve Fabian Almazan (piyano)dan oluşuyor.

1990 yılından beri Spike Lee ile çalışan ve yönetmenin Jungle Fever, Malcolm X, 25th Hour ve Inside Man filmlerinin müziklerine imza atan Terence Blanchard günümüzün en yetenekli iki trompetçisinden biri olarak gösteriliyor. Terence Blanchard, 2005 yılında “En İyi Enstrümantal Caz Albümü” dalında Grammy ödülünün de sahibi…

İstanbul’da ilk kez sahnelenecek “The Movie Music Of Spike Lee & Terence Blanchard” projesi, daha önce Londra, New York ve Chicago gibi uluslararası metropollerde sahnelendi ve büyük ilgi gördü.

1957 yılında caz müzisyeni bir babanın oğlu olarak doğan ve Brooklyn’de büyüyen Spike Lee, “Mo Better Blues”, gibi caz filmleri ve “Do The Right Thing” ve “Malcolm X “gibi kült filmlerin yanı sıra Michael Jackson, Prince ve Public Enemy gibi sanatçılara çektiği video-klipler ile de tanınıyor. Filmleri dışında da Amerikan toplumu için tartışmalı konularda çarpıcı tavırları ile tanınan Spike Lee, son olarak 2005 yılında New Orleans’ı vuran Katrina kasırgası ile ilgili gerçekçi bir belgesel yaptı. Dört saatlik “When The Leeves Broke”, 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında ülkemizde gösterildi.

Haberin Devamı

“The Movie Music Of Spike Lee & Terence Blanchard” projesinin biletleri satışta:
Biletix: (216) 556 98 00 / www.biletix.com
Alo Garanti: 444 0 333 / www.garanti.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!