Sperm skandalına 3 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Sperm skandalına 3 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

Etiler’de 3 Mart 2009 günü başı testereyle kesilip parçalanmış cesedi bulunan Münevver Karabulut’un (18) otopsisi sırasında iç çamaşırına başka bir cesetten sperm bulaştıran ve raporuna “Sperm bulundu” diye yazan Adli Tıp doktorlarına dava açıldı.

Haberin Devamı

MÜNEVVER'İN ÖLDÜRÜLMESİNİN ARDINDAN OLAY YERİNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR

Karabulut’un otopsi raporu, 18 Mayıs 2009’da açıklandı. Uzman Doktor Nurettin Nezih Anolay, Dr. Yavuz Kabakuş ve otopsi yardımcısı Bekir Bayrak’ın imzalarını taşıyan raporda Münevver’in iç çamaşırı ile üzerine giydiği şortun arka kısmında 3 adet kan ve sperm örneği bulunduğu belirtiliyordu.

Örnekler eşleşmedi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü cinayet soruşturmasını daha da genişletti. Gözaltına alınan ya da emniyete davet edilen şüpheli Cem Garipoğlu’nun arkadaş ve akrabalarından 20’sinden örnekler alındı. Ancak örneklerin hiçbiri Münevver’in üzerinde bulunan örneklerle eşleşmedi. Adli Tıp bu gelişme üzerine tüm verilerini karşılaştırmalı olarak taradı. 30 Haziran’da, Münevver’in üzerindeki spermlerin aynı gün otopsisi yapılan başka bir cesede ait olduğu tespit edildi.

İddianameye kabul

Yanlışlık ortaya çıkınca Adli Tıp Kurumu soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcısı Rahmi Tan da, raporda imzası bulunan 2 doktor ile otopsiye katılan Ahmet Şahin’e görevi ihmal suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Bakırköy 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!