Sellering’in yerine Schwesig geliyor

Güncelleme Tarihi:

Sellering’in yerine Schwesig geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 11:49

Almanya’nın doğu eyaletlerinden Mecklenburg Vorpommern Eyalet Başbakanı Erwin Sellering (SPD) istifa etti.

Haberin Devamı

SAĞLIK sorunlarını gerekçe göstererek görevini sürpriz bir şekilde bırakan Sellering’in yerine ise Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig geçecek. Sellering, altı ay önce başbakanlık koltuğuna oturmuştu. Federal Meclis’te basın toplantısı düzenleyen SPD Federal Meclis Grup Başkanı Thomas Oppermann, “Sellering çok iyi bir sosyal demokrat. Görevini sağlık nedeniyle bırakması bizim için üzücü. Onun bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Eyalet başbakanlık görevini Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig üstlenecek” dedi.
Oppermann, Schwesig’den boşalan Federal Aile Bakanlığı koltuğuna kimin oturacağına ilişkin sorulara ise, “O konuyla ilgili açıklamayı SPD Genel Başkanı Martin Schulz yapacak” dedi.
SPD Genel Başkanı Martin Schulz ise yaptığı açıklamada Schwesig’den boşalan Federal Aile Bakanlığı koltuğuna SPD Genel Sekreteri Katarina Barley’in önerildiğini söyledi. Schulz, “Barley’in bakanlığı için Başbakan Merkel ile görüştüm. Barley’i önerdim” dedi.
Barley’den boşalan parti genel sekreterlik görevine de eski genel sekreter Hubertus Heil gelecek. Schulz, “Hubertus Heil çok tecrübeli bir kişi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!