"Spartak bizden önde görünüyor"

Güncelleme Tarihi:

Spartak bizden önde görünüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 18:33

Fenerbahçe Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman ile futbolculardan Mehmet Topal, Luzhniki Stadı'nda basın toplantısı düzenleyerek, Spartak Moskova maçı öncesinde değerlendirmelerde bulundular.

Haberin Devamı

Güçlü ve arzulu bir rakibe karşı oynayacaklarını hatırlatan Aykut Kocaman, "Son yıllarda transferler yapan ve şampiyonlar liginde başarı isteyen bir ekip ile karşı karşıyayız. Bugüne kadar tüm hazırlıklarımızı yarınki maç için yaptık, yani Spartak Moskova maçı için değil , bu play-off turuna odaklanmıştık. Karşımıza Spartak Moskova çıktı." dedi.

Kocaman konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Temel amacımız, tüm Fenerbahçe ailesini tekrar eski gücüne döndürecek, götürecek ruhsal gücü arkamıza alacağımız bir sonuç almak. Şampiyonlar liginde olmak ve başarılı olmak istiyoruz. Rövanş maçına avantaj sağlamak için çıkacağız. Vaslui maçında , ilk maçta dezavantajlı bir skor almıştık. İkinci maçtan önce ise büyük takım refleksine ihtiyaç vardı. Bunu ortaya koymak istiyoruz demiştim. İki takımı yan yana getirdiğimiz zaman birbirine nispeten yakın bir görüntüleri var. Spartak Moskova son 3-4 yıldır bir üst platforma çıkmak istiyor. Şu an bize oranla kağıt üstünde daha önde gözüküyorlar. Bir toparlama yapmak gerekirse sahada iki takım da birbirine kendi oyununu kabul ettirme konusunda savaş verecek. Israrla ve disiplinli davranan bir adım öne geçecektir.  Takımı biraz daha dirençli bir hale getirmek istiyoruz, takım savunmasının daha iyi olduğu bir oyun oynamak istiyoruz."

ZEMİN YÜZÜNDEN ERKEN GELDİK

Zemin konusuna da değinen Aykut Kocaman, "Futbolcularım sürekli doğal çimde oynuyorlar. Onların uyumu önemli, sert bir zemin, o yüzden erken geldik. Biraz daha alışmaları için bir idman daha fazla yaparak topa daha iyi hakim olmaları için 2 antrenman yapmış olacaklar.  Gökhan Gönül ve Krasiç'in oynayıp oynamayacağnı şeklinde

Rus bir gazetecinin sorusu üzerine ise sır vermeyen Aykut Kocaman, "Kadroyu yarın 1 saat kala yetkililere vereceğiz, o zamana kadar vaktimiz, düşünme süremiz var" şeklinde cevapladı.

Tribünlerin son dönemlerde Nazım Hikmet'in dizelerini kullandığının hatırlatılması ve "Ünlü yazarın mezarını ziyaret edecek misiniz? Sorusuna karşılık ise Kocaman şu cevabı verdi:
"Nazım Hikmet'in mezarını ziyaret etmek istedim ama fırsat olmadı. Çünkü tamamen Spartak Moskova maçına konsantre olduk. Ne kadar çok detaya girersek, ne kadar çok katkı yaparsak o kadar iyi o yüzden sadece Fenerbahçe'nin taraftarlarının dizelerini kullandığı değil, Türkiye için önemli olan bir şahsın, ülkemiz için en değerli insanlardan biri olan Nazım Hikmet'in mezarını ziyaret edemeyeceğim"

MEHMET TOPAL: VASLUI MAÇI GİBİ RAHAT OLMAYACAK

"Takım halinde Spartak Moskova maçına çok iyi konsantre olduklarını dile getiren Fenerbahçe'nin bu sezonki yeni transferi Mehmet Topal, "3 gün önce ligimiz başladı, iyi başlangıç yapmak isterdik ama olmadı. Şimdi şampiyonlar ligi için mücadele edeceğiz. Güçlü bir rakibe karşı oynayacağız. Hocamızın verdiği taktikleri yerine getirerek iyi bir sonuç ile dönmeyi düşünüyoruz. Vaslui maçındaki gibi aynı rahatlıkta olmayacak, daha ciddi bir rakip ile karşılaşacağız. Biz kendi oyunumuzu sahaya yansıtırsak aşamayacağımız engel yok"  dedi.

Spartak Moskova'nın başında bulunan Valencia'daki eski hocası Unai Emery hakkındaki soruya da cevap veren Mehmet Topal, "Gerçekten çok hırslı bir hoca. Kazanmak isteyen ve oyuncularına iyi yaklaşımı olan bir teknik adam. Kendisiyle telefonda görüştük. İyi bir maç olacağından bahsetti ve birbirimize başarılar diledik" dedi.

Taraftarın desteğinin çok önemli bir faktör olduğunu da belirten Mehmet Topal; "Onlar takıma ne kadar olumlu bir etki yaparsa bizler daha verimli olacağız. Olumsuz durumlar da oluyor ama biz bunları aşmış insanlarız. Onlar bize ne kadar destek verirse biz de üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağız. Bizim isteğimiz her zaman taraftarlarımızın sonuna kadar arkamızda durması" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BAŞKAN AZİZ YILDIRIM VE YÖNETİMİ DE ANTRENMANI İZLEDİ

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk karşılaşmasında, yarın Rusya'nın Spartak Moskova takımıyla oynayacağı maçın hazırlıklarını, akşam saatlerinde Luzhniki Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Antrenmanı; Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkanlardan Ali Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Tolga Demir Aytöre ile delegasyonlar da izledi.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde TSİ 18.00'de başlayan ve 1 saat 15 dakika süren antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirildi.

Koşu, ısınma ve koordinasyon çalışmalarıyla başlayan antrenmanda 3 gruba ayrılan oyuncular, 5'e 2 top kapma ve pas çalışmasının ardından antrenmanı taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamladı.

Bu antrenmanla Spartak Moskova maçı hazırlıklarını tamamlayan Sarı-lacivertliler, maç saatini beklemeye başladı.

Fenerbahçe'de Gökhan Gönül iyileşti ve hocasından görev bekliyor. Rusya ligini iyi tanıyan Krasiç'in de ilk 11'de olması bekleniyor.

Muhtemel 11 şöyle:

Mert,  Gökhan (M.Topuz), Bekir, Egemen, Caner (Hasan Ali) , Krasiç, Selçuk, M.Topal, Kuyt, Cristian (Alex) , Sow

SPARTAK MOSKOVA

Rus ekibi ligde oynadığı son maç olan Rubin Kazan karşılaşmasındaki 11 ile sahaya çıkacak.

Takımda sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken muhtemel 11 şöyle:

31 Andrey Dikan , 5 Nicolas Pareja , 17 Marek Suchy , 23 Dmitri Kombarov , 34 Evgeni Makeev , 6 Rafael Carioca , 25 Diniyar Bilyaletdinov , 37 Romulo Monteiro , 9 Ari , 11 Welliton , 29 Emmanuel Emenike

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!