Spark'tan OKÜ'de öğrenim gören 16 Suriyeli öğreniciye burs

Güncelleme Tarihi:

Sparktan OKÜde öğrenim gören 16 Suriyeli öğreniciye burs
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 12:12

Spark'tan OKÜ'de öğrenim gören 16 Suriyeli öğreniciye burs

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi'nde eğitim gören 16 Suriyeli öğrenciye, savaştan etkilenen ülkelere eğitim ve girişimcilik alanlarında destek sağlayan Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu Spark, burs imkânı sunacak.
Konuyla ilgili bilgiler aktarmak üzere OKÜ'ye gelen Spark Türkiye Proje Koordinatörü İbrahim Halil Timurtaş, bugüne kadar 700 öğrenciye burs imkânı tanıdıklarına değindi. Timurtaş, "Gaziantep Üniversitesi ile birlikte Arapça bölümü açarak eğitim ve girişimcilik alanlarına destek sağlamaya başladık ve bu sayede burs olanağı sağladığımız öğrenci sayısı arttı. Biz öğrencilere sadece burs vermiyoruz, eğitim öğretim gördükleri süre boyunca onlara yardımcı oluyor, sosyal ve kültürel anlamda da katkılar sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Rektörlük büyük salonunda gerçekleştirilen programa Dış İlişkiler Birim Koordinatörü, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serpil Uçar, Spark ekibi ve Suriyeli öğrenciler katıldı.
Timurtaş, OKÜ'de eğitim gören Suriyeli öğrencilere burs başvuru süreçlerine ilişkin bilgilendirme sunumu yaptıktan sonra ekibiyle birlikte Rektör Prof. Dr. Murat Türk’ü makamında ziyaret etti. Murat Türk, Spark Türkiye Proje Koordinatörü İbrahim Halil Timurtaş’ı Rektörlük Makamında kabul ederek bir süre görüştü. Rektör Türk, savaşın mağdur ettiği Suriyeli öğrencilere destek sağlayan Spark yetkililerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!