'Spanoulis-Sloukas düellosu!'

Güncelleme Tarihi:

Spanoulis-Sloukas düellosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 14:01

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'ndeki 15. maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a konuk olacak. Özgür Menemencioğlu, haftanın en önemli karşılaşması olan bu dev maç öncesi iki takımın avantajlarını ve dezavantajlarını anlattı...

Haberin Devamı

Fenerbahçe Euroleague ilk yarısının son maçında bu akşam Olympiakos Pire takımı ile karşılaşacak. İkisinin de bu haftaya kadar olan dereceleri 9 galibiyet 5 mağlubiyet şeklinde ve kazanan takım muhtemelen ligin ilk yarısını ikinci bitirecek. Olympiakos geçen haftayı kendileri açısından bozgun olarak adlandırılabilecek, 14 sayı fark yedikleri bir Brose Bamberg mağlubiyeti ile kaparken, Fenerbahçe dibe vurduğu bir durumdan ayakları üzerinde yaylanmış ve grup lideri CSKA’yı hem de kendi evinde, uzatmada 20 sayı atarak, Euroleague uzatma rekoru olan 16 sayı fark ile geçmiş ve maça moral seviyesi yüksek, kazanan bir takım olduğunu hatırlamış bir şekilde geliyor.

 

Olympiakos basketbol seven herkesin çok iyi bildiği gibi Vasilis Spanoulis’in takımı. (13.7 sayı, 6.8 asist) Avrupa basketbol tarihinin gördüğü en büyük 10 oyuncu arasında sayılması gereken Spanoulis kendi franchise’ına 2 Euroleague kupası kazandırmış bir Eurostar, ancak şu anda büyük ismi (diğer bir deyişle oynama süresi) ve kontratı ile takımın dönüşmesinin önündeki büyük engel aynı zamanda. Bu çerçevede Kostas Sloukas gibi en iyi günleri önünde olan bir yeteneği, kendisine Spanoulis’i yedeklemekten başka bir kariyer veremedikleri için Fenerbahçe’ye kaptırdılar. Bu maç iki iyi dost olan, birbirine karşı 1000 idman yapmış olan Spanoulis-Sloukas açısından da düello maçı olarak geçebilir kanımca.

Haberin Devamı

 OLYMPIAKOS'TA PRINTEZIS'İN ÇIKIŞI SÜRÜYOR

Olympiakos’un diğer bir yıldızı Yorgo Printezis (12.2 sayı, 4.4 ribaund) istikrarlı çıkışını devam ettiriyor ve soğukkanlı oyunu ile iyi bir sistem içi yıldız olarak göze batıyor. Matt Lojeski (10.9 sayı) ise yıllardır takımdaki güvenilir şutör skorer rolunu doğru oynuyor ve bu ikili savunmada ciddi üretim veriyorlar. Lojeski %62.5 2 sayı ve %46.3 3 sayı isabet oranlarıyla asla boş bırakılmaması gereken bir oyuncu. Şut seçimi konusunda Avrupa’nın önde gelen oyuncularından biri olduğunu ispatlamış bir uzman.

 

Haberin Devamı

Bunun dışında takımda uzun süre alan oyuncular Virginia Tech mezunu guard Erick Green, müthiş savunmacı Vangelis Mantzaris, Muratbey Uşak’tan tanıdığımız atlet Khem Birch, Yunan forvetler; keskin şutör Kostas Papanikolaou ve Ioannis Papapetrou…

 

İki takımın istatistikleri birbirine yakın. İki takım da istediğinde çok sert savunma yapabilen, sezon öncesinde kağıt üzerinde Final Four adayı olarak sayılan takımlar. Spanoulis ve Lojeski’nin yanında yüksek yüzdeyle atan Erick Green ve Mantzaris ile 3’lük yüzdesi olarak Fenerbahçe’nin üstündeler; buna karşın Fenerbahçe de üst düzey formda Ekpe Udoh sayesinde 2 sayılık atışlarda Olympiakos’un üzerinde.

Haberin Devamı

 SLOUKAS İÇİN DUYGUSAL GECE

Fenerbahçe tarafında Sloukas maça ağırlık koymak isteyecektir. Burada sonuç iyi de olabilir kötü de, çünkü duygusal bir gece yaşaması muhtemel. Formda Dixon ve Nunnaly’nin iyi top seçerek dengeli hücum ettirmesi, top kayıplarına dikkat edilmesi, guardlarımızın her şeyden çok Olympiakos arka alanının transition hücumunu ve bunun sonucunda bulacakları dış şutlarını engelleyecek konsantrasyonda olmaları şart. Ben Obradovic’in Spanoulis’i uzun süreler Kalinic’e tutturacağını düşünüyorum. O yüzden Kalinic’in direnç açısından oyunda kalması şart. Fenerbahçe açısından oyun planı her topu içeri indirerek savunmanın kapanmasını sağlamak ve iyi savunma yapmak olmalı. Burada Lojeski ve Papanikolau’nun savunması hususiyetle önem kazanıyor. Hücumda ise Datome’nin takıma dönüp üretim ve en önemlisi oyun aklı vermesi gerekiyor.

Haberin Devamı

 PAPANIKOLAU'YA FIRSAT VERMEMEK LAZIM

Olympiakos, Barış ve Dostluk Salonu’ndaki her maçın favorisidir. Ancak akıllı oynayan iyi top seçen, transtion’a izin vermeyen ve özellikle bir patlama beklenen Papanikolau’ya bu fırsatı vermeyen bir Fenerbahçe’nin özellikle CSKA maçından sonraki form düzeyiyle deplasmanda bu maçı kazanması yönünde kuvvetli bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!