Spalletti'den Salih Uçan açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

Spallettiden Salih Uçan açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 17:18

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma’nın teknik direktörü Luciano Spalletti, Salih Uçan’ın orta saha için mükemmel bir oyuncu olduğunu ve kendisini antrenmanlarda göstermeye başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Spalletti, Roma’nın ligin 25. haftasında yarın deplasmanda Carpi ile yapacağı maç öncesi düzenlenen basın toplantısında takımının durumunu değerlendirdi.

Deneyimli teknik adam, takımında orta sahada oynatabileceği oyuncuları ve oyun şekillerini değerlendirirken, "Orta saha oyuncularını, vereceğiniz görev gereği 5-10 metre ileride ya da geride oynatabilirsiniz. Bu bir sorun değil. Orta sahanın biraz önünde ya da hemen arkasında oynatabileceğimiz çok oyuncumuz var ancak hücuma yönelik diğer takımlara göre fazla seçeneğimiz yok" dedi.

SPALETTI'DEN SALİH'E BÜYÜK ÖVGÜ
Belçikalı orta saha oyuncusu Radja Nainggolan ve Türk oyuncu Salih Uçan’ın ileriye yönelik alternatif olup olmayacağına atfen yöneltilen soruya Spalletti, "Uçan, mükemmel bir oyuncu. Kendini antrenmanlarda bana göstermeye başladı ancak şu anda çok hücuma yönelik değil. O, büyük bir teknik, aynı (Roma’nın eski Şilili oyuncusu) David Pizarro gibi. İyi bir oyuncu, sahadaki dizilimi iyi, top çalıyor, oyunu iyi okuyor ama takımımızın hücumcu özellikte oyuncuya ihtiyacı var. Şu anda kimseyi de bir yere göndermiyorum" yanıtını verdi.

Roma’nın 2014-2015 sezonu başında Fenerbahçe’den 2 yıllığına kiraladığı Salih Uçan, geçen ay sarı-kırmızılı takımın başına getirilen teknik direktör Luciano Spalletti döneminde henüz resmi bir maçta forma giyemedi.

SATIN ALMA BEDELİ 11 MİLYON EURO
Sarı-kırmızılı başkent takımında bu sezon şu ana kadar Serie A, İtalya Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere 6 resmi maçta oynayan Salih Uçan’ın, İtalyan ekibindeki kiralık sözleşmesi bu sezon sonu bitiyor. Roma’nın Fenerbahçe ile yaptığı anlaşma uyarınca oyuncuyu 11 milyon euro karşılığında sezon sonu satın alma opsiyonu bulunuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!