SP adayı Hatipoğlu: AKP melez bir partidir

SP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. bölge 2. sıra adayı Ömer Vehbi Hatipoğlu, "AKP’yi göremiyoruz artık, toplama meydan kalabalıklarına bakmayın, o rüzgárları kalmadı. Anadolu’da eski Tayyip yok" diyor.

RP/FP’den Diyarbakır’dan iki dönem milletvekili seçilen Hatipoğlu, Tayyip Erdoğan’ın karizmasının Genelkurmay bildirisi ve cumhurbaşkanı seçimlerindeki başarısızlığı nedeniyle ’çizik’ yediğini anlatırken şunları söylüyor:

"Bunların mağduriyeti ile halka takdim ettikleri şey acziyet ve beceriksizliktir. Bir parti 353 milletvekiliyle cumhurbaşkanı seçemezse beceriksizdir. En azınddiası, an bir uzlaşma zemini hazırlanabilirdi; onu da yapamadılar."

-
AKP sizce nedir?

- Melez bir partidir; homojen sosyolojik bir parti değildir. Neyi temsil ettiği açık değildir. Böyle bir partiden oy kopartmaktan daha kolay bir şey olamaz. Ona kaptırdığımız veya ödünç saydığımız oyları geri alabiliriz, ancak bir tek şart var; iletişim kanallarının açık olması... AKP ve CHP’ye gösterilen ilginin onda biri SP’ye gösterilmiş olsa seçim sonuçlarının başka olabileceği görülecektir.

- Yani Milli Görüşçüler geri mi dönecek?


- Hem de koşa koşa SP’ye gelecekler. SP halen güçlü şekilde var. Buna rağmen adil olmayan bir seçim süreci yaşamaktayız. AKP gibi 200 trilyona yakın Hazine yardımı almadık; yarattıkları zenginlerin himayesine girmedik. Recai Kutan ne diyor, "Zenginler AKP’ye gitti, bize garip gureba kaldı". Kampanyamızı kısıtlı imkánlarla yürütüyoruz.

- Bu durumda size niye dönsünler ki?.. İktidar partisinin milletvekilliğinden başka dağıtacağı koltuk var. AKP her türlü ekonomik güce kavuştu; yönetim kurulları, yöneticilik gibi dağıtır. Sonra 20 ay sonra yerel seçimler var.

- AKP’nin eski itibarının sürmediğini görmüyor musunuz? Konya’da AKP’nin karşısındaki rakibi SP’dir. Medya önümüzü açsın, görün o zaman... Oylarımızın geri geleceğine inanıyorum. Konya’dan, iki dönem belediye başkanlığı yapan Mustafa Özkafa, Veysel Candan, Teoman Rıza Güneri gibi güçlü bir kadro AKP’nin karşısındadır. Konya’dan başka Kocaeli, Bursa, Tokat, Erzurum, Trabzon ve Kütahya’da çok ciddi sonuçlar alacağımızı göreceksiniz. DP’den, ANAVATAN’dan ve bağımsız adaylarının dışında BBP’den ve Güneydoğu’dan da ciddi yönelişler olduğunu biliniz.

- Diğer partiler?..

- İdprojesi ve hedefleri olan bir siyaset görülmüyor. Erbakan Hoca’nın söylediklerini izleyin. Ne diyor; AKP kireç suyudur, insanı hasta eder.. Süt ise şifadır... Tayyip Bey’den başka milletvekilleri esnafın arasına giremiyor. Sauna ve otel havuzlarını tercih ediyorlar.

’Yedi’ çılgınlığı 07.07.2007

TARİHİN en popüler evlenme günü!.. Hıristiyan kültürüne göre 7 şanslı bir sayı. Takvimlerde üç tane yedinin yan yana gelmesi, herkesin özel günlerini o tarihe ayarlama çılgınlığına yol açtı. Cennetin katları, meleklerin sayıları, haftanın günleri, bütün bunlar 7 sayısının şanslı olduğu fikrini güçlendirmiş. Amerika’da birçok ünlü evlilik planlarını bugüne göre yaptı. Türkiye’de de öyle... 7 Temmuz Cumartesi günü Türkiye’de de evlenme rekoru kırılacağı anlaşılıyor. Yüzlerce çift, bugün için aylar öncesinden gün alabilmek için yarıştı. Sadece Şişli Belediyesi’ne nikáh için başvuran çiftlerin sayısı 150’yi buldu. Kadıköy, Bakırköy, Beyoğlu, Bahçelievler de öyle... Büyük oteller düğünlerle kapatılmış. Otel oda numarasında 7, limuzin plakasında 777’yi isteyenler çokmuş.

Amerika’da rezervasyonlar 2005 yılında başlamış. Ayrıca 7 Temmuz’da Las Vegas’taki kumarhanelere akın olacakmış... Fakat evleneceklerin duymaması gereken bir gerçek ise, Çinlilerin 7 sayısını uğursuz görmesi ve ölümle ilişkilendirmesi.

’YEDİ’NİN HİKMETİ

Verda Aymete’
nin yazdığı metin, bir süredir internette ve çeşitli basın organlarında dolaşıyor; yedinin hikmetini anlatıyor:

"Dünya 7 kıta, hafta 7 gün, gökkuşağı 7 renk, dünyanın 7 harikası, eski Yunan uygarlığında 7 akıllı adam! Dünyada 7 kapı, mitolojide 7 esas Tanrı, soyumuz 7 göbek, Pamuk Prenses ve 7 cüceler, ilkokulun başlangıç yaşı 7, Çin’de kutsal 7 element, dünyanın etrafında 7 gezegen, Feng Shui’de iletişim sayısı 7, büyükayı 7 yıldızlı, insan 7 çakralı, nota sayısı 7, káinatın 7 safhada yaratıldığına inanılır. İrfanın, mistik gücün, dua ve meditasyonun, manevi başarının ve bilgeliğin rakamı yine 7... Kábe’nin etrafı 7 kez tavaf edilir, Katoliklerde 7 sakrament esas, kutsal şamdan 7 mumlu, Mısır’da güneş tanrısı RA 7 ruhlu, Tibet’te 7 Buda, Afrikalıların Kwanza bayramı 7 sembollü, Zulu süsleri 7 renkli, Eskimolarda kar 7 isimli, Hürmüz 7 kocalı, dinlenmek 7. günde, 7 tepe üstünde Rio, 7 tepe üstünde Roma, 7 tepe üstünde İstanbul, filmlerden ’7 kardeşe 7 gelin’, başka bir film ’7 günah’, ’James Bond 007’, Yüzünüzde 7 nokta (açık) var (ağız, kulak 2, burun 2, göz 2), dünya 7 kıta, denizlerin figüratif sayısı 7, Kızılderililere göre mevsimler 7 tane, Avustralya yerlileri Kulinlere göre de mevsimler 7 tane, Japonya’da rakamların en uğurlusu 7, Tarot falında 7 zafer, Mevláná yılı (doğum yıldönümü-1207-2007), gökyüzü 7 kat... "

Biliyor musunuz

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in bugünden başlayarak salı gününe kadar Trakya bölgesindeki DSP’li belediyeleri ziyaret edeceğini, bu arada Baykal’ın da katılacağı bugünkü CHP’nin Keşan mitingine katılacağını... DP İzmir 2. bölge adayı Burhan Özfatura’nın "polisimizin yetkisini ve maaşını artıracağız" dediğini... 14 yıl önce 2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta Madımak Oteli’ndeki katliamda yakılanların yarın Sivas’ta anılacağını...

GÜNÜN SÖZÜ

"Çok bilenler konuşmaz. Çok konuşanlar bilmez."

(Lao-Tzu)

Kuşadası esnafı ağlıyor

HAZİRAN ayımız kötü geçti; umutlar temmuz ve ağustosa kaldı. Esnaf kriz yılı olan 2006’yı arar hale geldi. Hırsızlık ve asayiş konularında görevini yerine getirmemekle suçlandık; arkasından intikam alırcasına çarşılarda esnafa ceza yağdırılmaya başlandı. İki haftada tam 36 işyerinde toplam 88 gün kapatma cezası verildi. 15 işyeri de sırada.

Esnafın turistlerle konuşması ve dükkánlarından dışarı çıkması yasak. Esnaf, "Herkes görevini tam yapsaydı turizm bu duruma gelmezdi, sanki bu yanlışlıkları yapanlar sadece bizlermişiz gibi acısını bize çektiriyorlar" diye isyan ediyor. Turizmde neler oluyor?Fikret POLAT


Mesaj Panosu

OKS sınavında 13. fen (A kitapçığı) sorusu bana göre B’dir. Fakat cevap anahtarı D’yi doğru kabul etti. Eğer yanıt B değil D ise bunun açıklamasını MEB açıklamalıdır. OKS sonuçlarının 10 Temmuz yerine bir hafta önce açıklanacağını okudum. 620.000 kişi bu tartışmalı soruya nasıl yanıt verdi, incelendi mi?

Uğur D.

AKP İstanbul Milletvekili ve Başbakan Dışişleri Danışmanı Egemen Bağış bugün ABD Dışişleri Bakanı Madeline Albright’la Malta Köşkü’nde kahvaltıda bir araya geliyor.
Yazarın Tüm Yazıları