Sözütek: MTV zammı her kesimi olumsuz etkiler

Güncelleme Tarihi:

Sözütek: MTV zammı her kesimi olumsuz etkiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 12:24

Sözütek: MTV zammı her kesimi olumsuz etkiler

Haberin Devamı

ADANA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, yüzde 40'lık MTV zammının, sıkıntı içerisindeki esnaf ve sanatkarlar için kabul edilemez olduğunu bildirdi.
Başkan Nihat Sözütek, binek araçlar için açıklanan yüzde 40'lık MTV zammının, özellikle geçimini ulaşım hizmetlerinden temin eden başta ticari taksici, minibüsçü, servisçi, otobüsçü olmak üzere kamyoncu, kamyonetçi, nakliyeci, nakliyatçı ve TIR'cı esnaf açısından da büyük sıkıntılara yol açacağını belirterek, zammın geri çekilmesini, hükümetten destek bekleyen esnaf ve sanatkarlar için de muaf tutulmasının daha doğru olacağını söyledi.
Sözütek, "Hükümetimizin, Türkiye genelinde açıkladığı ve MTV ile diğer zamlara esnaf ve sanatkarlar olarak itirazımız var. Dardaki küçük esnaf ve sanatkarlarımız zaten vergilerden mağdur durumda. Bir de MTV'den yüzde 40 zam gelince esnaflarımız büyük zarar görecek. Ayrıca küçük esnaf ve sanatkârlarımızın girdilerine de zam gelmiş olacak. Aksine esnafımıza devletimizin destek vermesi, ayrıcalık tanıması lazım.  Bakkalın, çiçekçinin, lastikçinin, elektrikçinin sattığı ürünler de nakliye yoluyla geliyor, yani doğrudan, dolaylı etkileniyor. Bunlar da dolayısıyla artan maliyetini taşımacılık ücretine yansıtacak.  Yüzde 40 çok büyük oran. 10 yıl sonra bu rakamlar araçların ana maliyetini geçer. Diğer sektörler de bu konuda sıkıntılı. Bizim talebimiz, bu yüzde 40'lık zammın geri çekilmesi, eski düzende devam edilmesi, hatta esnaf ve sanatkârlarımızın MTV'den muaf edilmesi yönündedir"dedi.
Birlik Başkanı Sözütek, ayrıca, esnaf ve sanatkârların ödediği Bağ-Kur ve SGK primlerinde de uygun bir indirime gidilmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!