Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsü'nde inceleme yaptı

Güncelleme Tarihi:

Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsünde inceleme yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 14:08

Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsü'nde inceleme yaptı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve MHP İl Başkanı Sertan Duran ile birlikte inşaatı devam eden Devlet Bahçeli Köprüsü şantiye alanını gezerek inceleme yaptı.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, 24 ayak üzerine bin 800 metre uzunluğunda 39 metre genişliğinde inşa edilen Devlet Bahçeli Köprüsü'nde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Sözlü, tamamlandıktan sonra köprüden her gün 60 bin aracın geçeceğini ifade etti. Sözlü, "Hükümet yatırımı olarak Adana'ya çeşitli projeler yapıldı. Bunlar, Adana Şehir Hastanesi, Bölge Adliye Mahkemesi, adliye binası, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Orman Bölge Müdürlüğü inşa edilecek, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Adana Şehir Stadyumu, Çukurova Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumu. Bunların hepsi bu bölgede. Devlet Bahçeli Köprüsü bölgede bu güzergah üzerinde ortaya çıkan trafik yükünü azaltmak, trafik yükünü ortadan kaldırmak için anıt mimari olarak yerini alacak"  dedi.
LİDERİMİZİN İSMİNİ ŞEREF MADALYASI OLARAK TAŞIYACAK
Köprünün ayaklarında kullanılan malzemeler ile her katı 4 daire olmak üzere 18 katlı bir bina dikilebileceğini söyleyen Başkan Sözlü, "Liderimiz Devlet Bahçeli'nin ismini şeref madalyası olarak taşıyacak olan Devlet Bahçeli Köprüsü için Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı borçlanma yetkisi hala İç İşleri Bakanlığı'nda onaylanmayı bekliyor. Fakat kredi onaylanmasa dahi önümüzdeki yıl bu zamanlar Adanalı hemşerilerimiz köprünün üzerinden geçecek. Liderimiz Devlet Bahçeli'nin ismi yaşadığımız toprakları kıymetlendirmemize de imkan sağlayan bu köprü ile nesillerimize aktarılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!