Sözlü: 19 Mayıs Türk Milleti'nin destansı uyanışıdır

Güncelleme Tarihi:

Sözlü: 19 Mayıs Türk Milletinin destansı uyanışıdır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 10:55

Sözlü: 19 Mayıs Türk Milleti'nin destansı uyanışıdır

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında 19 Mayıs'ın Türk Milleti'nin 'kutlu bir silkinişi ve destansı uyanışı' olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Gençliğinin Türk Milleti'ni omuzlar üzerinde, milletler arasında en üste taşıyacağına inandığını" belirtti. Başkan Sözlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun'a çıkışının Birinci Dünya Savaşı'nda yenilmiş, bitkin ve çaresiz kalmış Türk Milleti'nin silkinip ayağa kalkışı olduğunu vurguladı.
Adana'nın Atatürk'e kurtuluş ilhamını veren şehir olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, şöyle devam etti:
"Atatürk Samsun'a çıkmadan sekiz ay önce Adana'da bulunmuştur. Samsun'a çıkan cesur ve faziletli irade, acılar içinde kıvranan, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen son yurdumuzun umutlarını yeşertmiş, talihini değiştirmiştir. Türk milleti en ağır şartlarda dahi yılgınlık göstermemiş, yenilgiyi peşinen kabullenecek gaflet ve korkaklığın pençesine düşmemiştir. Milletimiz, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı esas alan bağımlı ve onursuz bir geleceği Samsun'dan itibaren reddetmiş, kendi kaderine bizzat kendisi yön vermiş, milli iradeyi hakim kılmıştır. 19 Mayıs, milli varlığın canlanışı; teslimiyetçi, tavizkar yönetimlere karşı milli devletin müjdesi, dönemin küresel dengelerini baştan ayağa değiştiren milli mücadele şuurunun doğumudur."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!