Sözleşmene sadık kal

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmene sadık kal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 21:29

EPDK’ya elektrik tedarikçilerinin kendilerinden uygun olmayan şekilde fiyat artışı istediği şikâyetinde bulunan OSB’lerin bu hamlesi sonuç verdi. EPDK Başkanı Yılmaz, tedarik şirketlerine sözleşmelere uyulması için resmi uyarı yazısı gönderdi.

Haberin Devamı

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tedarik şirketlerinin geçmişte imzaladıkları anlaşmaları tek taraflı feshetmesi nedeniyle piyasadaki güvenin zedelenebileceğine işaret ederek, bu konuda mevcut anlaşmalara sadık kalınması gerektiğini resmi yazıyla ilgili elektrik firmalarına iletti.

TEK TARAFLI FESHETMEYİN

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz imzasıyla elektrik tedarik şirketlerine resmi yazı gönderildi. Yazıda, sağlıklı bir piyasa işleyişi için tüketicilerle imzalanan anlaşmaların, tek taraflı feshedilmemesi uyarısında bulunuldu. Söz konusu anlaşmaların elektrik piyasasının temelini oluşturduğu hatırlatılan yazıda, “Mevcut ikili anlaşmaların zamanından önce ve tek taraflı olarak, piyasada güveni zedeleyebilecek şekilde feshedilmesi talepleri olduğu bilgisi kuruma ulaşmıştır. İstikrarlı ve öngörülebilir bir elektrik piyasasının oluşturulması, tedarikçiler ile tedarikçisini seçme hakkına sahip  serbest tüketiciler arasında daha uzun dönemli ve sağlıklı ticari ilişkilerin sürdürülmesi için özellikle mevcut ikili anlaşmalar konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekir” denildi.

Haberin Devamı

OSB’LERLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Son aylarda elektrik gün içi piyasasındaki fiyatlarda çok az dalgalanmanın olduğu, bu durumun ise arz-talep değişimlerine dayalı piyasa dinamikleri göz önünde bulundurulduğunda, normal sayılabileceği belirtilen yazıda, uzun süreler için imzalanan anlaşmalarda anlık reflekslerle hareket edilmemesi istendi. Geçtiğimiz aylarda elektrik tedarik şirketleri, döviz kurlarındaki yükselişe bağlı olarak mevcut sözleşmelerdeki fiyatlardan kâr edemediklerini savunarak Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile sözleşmelerini bir bir feshetmeye başlamıştı. Elektrik piyasasındaki en önemli serbest tüketicilerden olan Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) yetkilileri geçen ay EPDK'ya yaptıkları ziyarette, elektrik tedarik şirketlerinin kendileriyle yaptıkları sözleşmelere sadık kalmadığını iletmiş, fiyat artışı veya sözleşmenin feshedilmesi önerileri nedeniyle zor durumda kaldıklarını dile getirmişlerdi. EPDK’nın bu yıl için serbest tüketici limitini 2 bin 400 kilovatsaat olarak belirlemesiyle aylık ortalama 82 lira ve üzeri fatura ödeyen aboneler serbest tüketici olma hakkından yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

HAKKÂRİ, ŞIRNAK VE ARTVİN’E DOĞALGAZ

EPDK’nın internet sitesinde yer alan ilana göre, Hakkari’nin Merkez ve Yüksekova, Şırnak’ın Merkez, Cizre, İdil ve Silopi ilçelerini kapsayan doğalgaz dağıtım bölgesi ile Artvin doğalgaz dağıtım bölgesi için iki ayrı ihaleye çıkılacak. Buna göre, “Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi” ile “Artvin Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi”  kapalı zarf usulü ile teklif alma ve açık eksiltme şeklinde yapılacak. İhaleler sonrasında verilecek şehir içi doğalgaz dağıtım lisansları, yürürlük tarihlerinden itibaren lisans hükümleri dahilinde 30 yıl geçerli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!