Sözleşmeli Öğretmenlik başvurusu nasıl yapılıyor?

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli Öğretmenlik başvurusu nasıl yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 09:16

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alım yapılacağı açıklanan sözleşmeli öğretmenlik için başvurular bugün başladı. Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ve takvimi resmen açıklandı. Adaylar ilkatama.meb.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. İşte sözleşmeli öğretmenlik hakkında tüm detaylar

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı. Sözleşmeli öğretmenlik alım şartları ile ilgili tüm detaylar Resmi Gazete'de yayınlandı. MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektirmeyen alanlar için ön başvurular başladı. Peki sözleşmeli öğretmenlik başvurusu E-Devlet'ten nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerektirmeyen alanlar için ön başvurular 11 Ağustos'a kadar yapılabilecek.

İlan edilen kadrolar için 2016-KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar, sözlü sınav için "http://ikgm.meb.gov.tr" adresinden başvuru yapabilecek. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday sözlü sınava alınacak.     

Haberin Devamı

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 12 Ağustos'ta ilan edilecek.     

Sözlü sınavlar, 15-26 Ağustos'ta yapılacak ve 28 Eylül'de sonuçlar açıklanacak. Alınan itirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonuçları açıklanacak.     

E-DEVLET İLE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

* E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmak istiyorsanız ön başvuru sayfasından "E-Devlet şifresi ile giriş" bölümüne tıklamaları gerekmektedir. Bu tıklamanın ardından karşınıza çıkacak sayfadan T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapınız.

* Karşınıza çıkacak ekranda, "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." ifadesi yer almaktadır. Burada Kimlik Numarası, Ad, Soyad bilgileriniz istendiği için bu şekilde bir soru ile karşılaşmanız normal bir durumdur. Alt tarafta bulunan onayla butonuna tıklayınız. Bundan sonraki adımlarda sistem sizi yönlendirecektir.

ÖABT alanları için ayrı takvim uygulanacak

Öte yandan, ÖABT 20 Ağustos 2016'da gerçekleştirileceği için bu puana göre atanacak adayların sınav takvimi farklı olacak. Buna göre, ÖABT gerektiren alanlar bakımından ön başvurular 5-8 Eylül arasında alınacak.     

Haberin Devamı

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 9 Eylül'de ilan edilecek. Sözlü sınavlar 19-27 Eylül arasında yapılacak. Sözlü sınav sonuçları, 28 Eylül'de açıklanacak. Bu tarihten sonraki süreçlere ilişkin takvim ise ÖABT gerektirmeyen adaylarla aynı olacak.     

Başvuru yapmak için tıklayınız

EN ÇOK KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNDE

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartlarını, alanlara göre kontenjanlarını açıkladı. Buna göre alınacak 15 bin sözleşmeli öğretmenden en çok kontenjan 4 bin 334 olmak üzere sınıf öğretmenliğine verildi. Sınıf öğretmenliğini 1.555 kontenjan ile İngilizce ikinci ve 1.479 kontanjan ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği üçüncü sırada takip etti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlik alımı ile ilgili takvimi ve alım koşullarını, alanlara göre kontenjanları açıkladı. Buna göre göre sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 8 Ağustos’ta başlıyor, atamalar 10 Ekim’de yapılacak. Ancak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Ağustos’ta yapılacağı için KPSS121 puan türüne göre atanacak adaylar için ayrı takvim hazırlandı ve kılavuzda yer verildi.

Alınacak 15 bin sözleşmeli öğretmenden en çok kontenjan 4 bin 334 olmak üzere sınıf öğretmenliğine verildi. Sınıf öğretmenliğini 1.555 kontenjan ile İngilizce ikinci ve 1.479 kontanjan ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği üçüncü sırada takip etti. İlan edilen kadrolar için 2016 KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar, sözlü sınav için http://ikgm.meb.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun üç katı kadar aday sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavlar Türkiye genelinde oluşturulan 18 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Adaylar sınav merkezi tercihlerine göre sözlü sınava girecek ve ardından başarılı olanlar arasından puan üstünlüğüne göre tercihler alınıp atamalar yapılacak. Sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili sözlü sınava alınacak adaylara ilişkin süreç takvimi, yapılacak iş ve işlemler www.meb.gov.tr internet sitesinden duyurulacak.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!