Sözleşmeli öğretmenler kadroya alınsın talebi

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmenler kadroya alınsın talebi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 00:00

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "bölge ve süre ayrımı yapılmaksızın, tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması ve bundan sonra kadrolu öğretmenlik dışında öğretmen istihdamına son verilmesi gerektiğini" savundu.

Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in "sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini" duyurmasının ardından binlerce sözleşmeli öğretmenin büyük beklenti içine girdiğini belirtti. Bakanlığın sözleşmeli öğretmenleri kadroya almasının, "yerinde ancak geç kalmış bir uygulama" olduğunu savunan Koncuk, "Bölge ve süre ayrımı yapılmaksızın, tüm sözleşmeli öğretmenler kadroya alınmalıdır ve bundan sonra kadrolu öğretmen türleri dışındaki öğretmen istihdamına son verilmelidir" dedi.

Sözleşmeli öğretmenliğin kadrolu öğretmenliğe göre dezavantajlarının olduğunu kaydeden Koncuk, sözleşmeli öğretmenin il içi ve özür durumu hariç, il dışı tayin hakkı bulunmadığını, ek ders ücretinden SSK kesintisi yapıldığını, yönetici veya müfettiş olamadığını belirtti. Koncuk, açıklamasında şunları kaydetti:

İşsiz öğretmenler

"Bakan Çelik Şubat ayında 8 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağını, 2009 yılında da 30 bin öğretmen atanacağını belirtti. Türkiye’de atama bekleyen 190 bin işsiz öğretmen adayı bulunmaktadır. Diplomalı işsiz olan ve meslekleri dışında ekmek kapısı arayan öğretmen adayları, geleceğe güvenle bakamamaktadır. Bu nedenle Türkiye’deki öğretmen açığı 8 bin, 20 bin, 30 bin öğretmen istihdam etmekle kapatılmaz. Mevcut yapı göz önüne alındığında 2009 yılında 30 bin değil, tam 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekmektedir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!