MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını açıkladı - İşte MEB mülakat sonucu sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını açıkladı - İşte MEB mülakat sonucu sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 09:08

Milli Eğitim Bakanlığı merakla beklenen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını açıkladı. MEB tarafından açıklanan bilgilere göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen 10 Ekim'de atanacak. İşte MEB tarafından açıklanan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmen adaylarının mülakat sonuçları açıklandı. Sözleşmeli öğretmen adaylarının mülakat sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinden duyuruldu. Atamalar 10 Ekim'de gerçekleştirilecek. İşte sözleşmeli öğretmenlik sonuçları ile ilgili tüm detaylar

MEB tarafından ilan edilen 15 bin kadro ile dershane ve etüt merkezinde çalışan 5 bin kadro için yapılan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları "www.meb.gov.tr" internet adresinden duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, 20 bin sözleşmeli öğretmenin 10 Ekim’de atanacağını duyurdu. Sözleşmeli öğretmenler 4-7 Ekim tarihleri arasında tercih yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Twitter hesabından, sözleşmeli öğretmenlerin tercih ve atama tarihleri duyuruldu. Sözleşmeli öğretmen mülakatlarının üç ayrı grup halinde gerçekleştirildiği belirtilirken, “15-19 Ağustos 2016 tarihlerinde alan bilgisi gerektirmeyen (KPSS10), 19-25 Eylül 2016 tarihlerinde alan bilgisi gerektiren (KPSS121) branşlarda, 19-25 Eylül 2016 tarihlerinde ise dershane ve etüt merkezlerinden başvuran adaylar mülakata alınmıştır. Adaylar 18 bölgede 495 komisyon tarafından mülakata alınmıştır. Tercih ekranı 4-7 Ekim 2016 tarihlerinde açılacak, atamalar ise 10 Ekim 2016 tarihinde yapılacaktır” denildi.

Haberin Devamı

ATAMALAR 10 EKİM'DE YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri 20 bin öğretmen (15+5 bin) atamasının 10 Ekim'de yapılacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığının twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamanın dtayları şu şekilde:

Sözleşmeli öğretmen mülakatları üç ayrı grup halinde gerçekleştirilmiştir.
15-19 Ağustos 2016 tarihlerinde alan bilgisi gerektirmeyen (KPSS10),
19-25 Eylül 2016 tarihlerinde alan bilgisi gerektiren (KPSS121) branşlarda
19-25 Eylül 2016 tarihlerinde ise dershane ve etüd merkezlerinden başvuran adaylar mülakata alınmıştır. Adayalar 18 bölgede 495 komisyon tarafından mülakata alınmıştır.

Tercih ekranı 4-7 Ekim 2016 tarihlerinde açılaak, atamalar ise 10 Ekim 2016 tarihinde yapılacaktır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN 

Haberin Devamı


İTİRAZLAR SÖZLÜ SINAV KOMİSYONUNA YAPILABİLECEK
Öğretmen adayları, sözlü sınav sonuçlarına sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir. İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir.

EN FAZLA 20 EĞİTİM KURUMU TERCİH EDİLEBİLECEK
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı sözleşmeli öğretmen alım duyurusunda yer alan bilgiye göre adaylar, 10 ekimde açılması beklenen tercih ekranında en fazla 20 eğitim kurumunu tercih edebilecek. İşte bakanlığın tercihlere dair yayımladığı detaylı açıklama:

9.1. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.
9.2. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Haberin Devamı

9.3. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

9.4. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

9.5. Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

9.5.1. “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”

9.5.2. “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

9.6. Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

9.7. Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına ait maş kısmıyla henüz bir bilgi vermedi ancak MEB, maaş düzenlemesi için de bir çalışma yapıyor. Öğretmenin maaşı dışında, ek ders ücreti, kurs ücreti, nöbet ücreti gibi farklı kazançları vardır. Doğu ve Güneydoğu’daki sözleşmeli öğretmene tazminat adı altında 400-500 TL arası bir ek ödeme masada bekliyor. Böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde Doğu’da sözleşmeli öğretmen, maaş + tazminat + ek ders + kurs ücreti + nöbet ücreti durumuna göre 5 bin TL’ye yaklaşan bir ücret almış olacaktır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER HANGİ İLLERE ATANACAKLAR

Adıyaman-Ağrı-Aksaray-Amasya-Ardahan-Artvin-Bartın-Batman-Bayburt-Bingöl-Bitlis-Çanakkale ( Gökçeada ve bozcaada )-Çankırı-Çorum-Diyarbakır-Elazığ-Erzincan -Erzurum-Giresun-Gümüşhane-Hakkari-Iğdır-Kahramanmaraş-Karabük-Karaman-Kars-Kastamonu-Kırıkkale-Kırşehir-Kilis-Malatya-Mardin-Muş-Nevşehir-Niğde-Ordu-Osmaniye-Rize-Samsun-Siirt-Sinop-Sivas-Şanlıurfa-Tokat-Trabzon-Tunceli-Van-Yozgat-Zonguldak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!