Sözcüsü: Merkel Köln’deki yürüyüşü önemsiyor

Güncelleme Tarihi:

Sözcüsü: Merkel Köln’deki yürüyüşü önemsiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 14:57

DİTİB’in Köln’de cumartesi günü yapılacak ‘Barış Yürüyüşü’ne katılmayacağını ve desteklemeyeceğini açıklaması, federal hükümet sözcülerinin haftalık basın toplantısında da gündeme geldi.

Haberin Devamı

FEDERAL Hükümetin Sözcüsü Steffen Seibert, DİTİB’in tavrını soran bir gazeteciye, “Yazık oldu” yanıtını verdi. Seibert, Başbakan Angela Merkel’in Köln’de yapılacak yürüyüşü selamladığını belirterek “Başbakan, Müslümanlar ve onların dostlarının cumartesi günü şiddettin ve terörün her türlüsüne karşı durmalarını önemsiyor” dedi.

DİTİB NEDEN KATILMIYOR?

DİTİB’ten perşembe günü yapılan açıklamada, Köln’deki gösteriye destek verilmeyeceği bildirilmişti. DİTİB’ten yapılan açıklamada, Müslümanların DEAŞ teröristleriyle ne içerik, ne düşünsel ne de duygusal hiçbir bağı olmadığı vurgulanmıştı. Terör saldırılarına karşı Müslümanların sayısız gösteri ve tepki verdikleri belirtilen açıklamada, şu görüşler dile getirilmişti:
“Bu gösteriyi organize eden kişilerin ortak bir etkinlik için ön görüşmeler yapılması gerektiğini bilmeleri gerekirdi. O zaman, Köln’de ramazanın 22’nci gününde saat 03.47’den 21.55’e kadar oruç tutan insanlara, 25 derece yakıcı öğle güneşi altında saatlerce miting ve gösteri yapmalarının makul görülemeyeceğini bu kişilere önceden anlatma imkanı bulurduk. DİTİB, medya üzerinden değil, en azından önceden bizzat görüşmeleri tercih ederdi.”
Açıklamada teröre karşı sadece Müslümanların değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak tavır alması gerektiği vurgulanmıştı. BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!