Soylu: Belediyelere görevlendirmeleri biz değil, evlatlarının hasretiyle yanıp tutuşan anneler yaptı (2)

Güncelleme Tarihi:

Soylu: Belediyelere görevlendirmeleri biz değil, evlatlarının hasretiyle yanıp tutuşan anneler yaptı (2)
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 16:42

Soylu: Belediyelere görevlendirmeleri biz değil, evlatlarının hasretiyle yanıp tutuşan anneler yaptı (2)

Haberin Devamı

"PKK’NIN ADINI KİMSE AMA KİMSE AĞZINA ALAMAYACAK"
Diyarbakır’daki programından sonra helikopter ile Hani ilçesine geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankebir meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı referandum mitinginin yapılacağı alanın çevresindeki yüksek binalara keskin nişancı polisler yerleştirilirken, alana girenler arandı. Özel eğitimli köpeklerle platform kontrol edildi. 
Bakanı Soylu, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini ve kendileriyle dertleşmeye geldeğini söyledi. 28 Şubat'ta irtica bahanesiyle ondan sonra Türkiye’nin büyük, bankalarını bir gecede hortumlandığını, bunun bedelinin eli nasırlı insanlara ödetildiğini söyleyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir gün kıyafetimizle bizi terbiye ettiler başı açık dediler. Başı örtülü dediler, okula giremezsin dediler. Bir Türk, dediler Bir gün Kürt dediler, bir gün Alevi, Sünni, laik, irticacı, dediler bu milleti parça, parça etmeye çalıştılar. Üzerlerinde hakimiyet kurmaya çalıştılar, sıkıntıyı sadece Diyarbakır’a, Bitlis’e, Şanlıurfa’ya yaşatmadılar. Herkesi ama herkesi tehdit olarak algıladılar. Camiye gideni de tehdit olarak algıladılar. Dinini kullanmak isteyeni de tehdit olarak algıladılar. ‘Ben vatanıma, milletime faydalı olmak istiyorum’ diyeni de terbiye etmek istediler. Yetmedi milleti birbirine düşürmek için, Gezi olaylarını çıkardılar. Yetmedi PKK’yı, FETÖ’yü, DEAŞ'ı başımıza musallat ettiler. Ayağa kalkmamız için ellerinden geleni yaptılar. Gün geldi, yargıyı patron yaptılar. Boyalı basınlarıyla değerlerimizi, inancımızı, küçümseyen medya patron yaptılar. Gün geldi darbecileri patron yaptılar. Gün geldi uluslararası kuruluşları patron yaptılar. Bunları hep beraber bu ülkede yaşadık. Birimize Kürt, birimize dindar, birimize başörtülü, Alevi,köylü dediler. Bu ülkenin zenginliğini ortadan kaldırabilmek için her şeyi bugüne kadar yaptılar. Her gün yeni bir maşa, yeni bir alet kullandılar. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini yarına umutla gidebilmesini engelleyebilmek için bunu yapmaya çalıştılar."
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün özerklik ilan edenlere seslenmek istediğini belirtirek, "Bugün sıkıysa gelip özerklik ilan etsinler. Hadi etsinler bakalım. Herkes bir şey için mücadele ediyor. Artık güçlü adımlar atacağız, Artık bu tarihleri bu ülkede hatırlamayacak, geleceğe kardeşlikle bakabilecek adımlar atmalıyız"dedi. Şu an Gabar’da, Lice’de her yerde Mardin’de bir taraftan Kars’ta, Ağrı dağı eteklerinde her yerde bu terörle mücadele sürdürdüklerini de belirtirek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sonuna kadar da sürdüreceğiz. Kimin için kardeşlerimizin huzuru için. Bizim medeniyetimiz insanlık medeniyetidir. Biz sadece terörizmle uğraşmıyoruz. Terörizme, teröriste gerekli cevabı verdik, şimdi yatırımlar geliyor. Diyarbakır’da 37 Bin 246 işe insanımız işe alınacak. Bir tarafından medeniyetimizi inşa etmeye çalışıyoruz. Evlerimizi, medreselerimizi, külliyelerimizi, tarihimizi inşa ediyoruz. Bambaşka bir yolculuğa çıktık. Kılıçdaroğlu şimdi kiminle kol kola biliyormusunuz. PKK’yla kol kola. Öbür taraftan FETÖ’yle kol kola. Bu nasıl genel Başkan oldu biliyorsunuz. Kasetle Genel Başkan oldu değil mi? Kaseti FETÖ yaptı. Bu nasıl bir adam ki kaseti yapan, koltuğunu kaydırdığı kişiyi karşısına çıkıp ta 'ben bu partinin genel başkanıyım' diyor. Bu nasıl bir adam, bu çok net ve açık . Sece o değil ki PKK, DEAŞ, FETÖ, Almanya, Hollanda geldi. Hani’liler ister PKK, ister FETÖ gelsin, ister DEAŞ gelsin, ister Hollanda gelsin, ister Almanya gelsin, isterse topu gelsin bize Hani yeter. Bundan sonra bu ülkede öyle bir mücadele ortaya koyuyoruz ki; PKK’nın adını kimse ama kimse ağzına alamayacak. Bilmenizi istiyorum. Onu silip tarihin derinliklerine gömeceğiz. Tarihin derinliklerine hiç merak etmeyin ve Kürt kardeşlerimizin üzerinde kurduğu baskıyı da ortadan kaldıracağız. Bilmenizi istiyorum."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!