Söylenenler başka esnafın hali başka

İSKİTLER’de bilgisayar işi yapmaya çalışan bir şirketiz. Kurumsal ve bireysel satış ve servisimiz var.

Kurumsal olarak verdiğimiz hizmetler karşılığında bazı üniversitelerden paramızı alamıyoruz. Bu yüzden gayrimenkullerimizi satmaya başladık. Bireyselde ise şirket masrafını ancak çıkarıyoruz. Bizim gibi İskitler semtinde yüzlerce firma aynı durumda. İskitler’i bir yana bırakalım. 2010 sonlarında Malltepe Park AVM’ye gittik. %90 esnaf iflas ederek dükkanlarını kapatmış. Geçen hafta Atakule’ye gittik. Onlarca dükkandan sadece 5-6’sı açık... Onların da camında ‘kapatıyoruz, büyük ucuzluk’ yazılı. Hem küçük hem de büyük esnaf zor durumda iken hükümet nasıl oluyor da herşeyi güllük-gülistanlık gösteriyor. Hayret doğrusu.
Yıllık milli gelir 10.000 dolara çıkmış diye yazılar görüyoruz.
Biz küçük esnafta bu kriz varken, milli gelir nasıl artmış gözüküyor?
Mehmet DEĞİRMENCİ

AVM servislerini kaldırmayınız

AVM’lerin servislerini kaldırarak benim gibi araba kullanamayan ev hanımının işi zorlaştı. Bu servislere yıllarca binerim, tertemiz araçlar çok saygılı sürücüler tarafından kullanılır. Durması gereken yerde dururlar, müşterilerini en uygun yerlerde trafiği aksatmadan indirirler. Yazın Ankaralı taksilerin açmamak için ‘arızalı’ yalanını uydurdukları klimalarını bu servisler çalıştırırlar. Sizi konforlu bir şekilde gideceğiniz yere götürürler. Biz de AVM’lerden çok pahalı markalar alamasak da marketlerinden mutfak alışverişlerimizi yapar, evlerimize döneriz.
Çoğumuz belli yaş üstü emekli hanım ve beyleriz.
Her zamanki gibi bizlere bunu belediye başkanımız çok gördü!
Ayşe BATMAZ

Karanlık otopark

KURTULUŞ çok katlı otoparkı Çankaya Belediyesi tarafından işletiliyor. 4. kata bıraktığım aracı gece ilerleyen saatte almaya gittim. O da ne, ışıklar yanmıyor, kat zifiri karanlıktı. Arabayı el yordamıyla buldum. Veznede doğal olarak yakındım; “Yukarısı karanlık, ışıklar yanmıyor, tehlike yaratmaz mı?” Görevli baskın çıktı, “Orada az sayıda araç var, bir kat aşağı bıraksaydınız” dedi. “Madem araç az, neden ışıkları mevzi yakmıyorsunuz” diyecek oldum, “Birkaç araba için koca katı aydınlatamayacaklarını” söyledi. Laf anlatamamanın çaresizliği ile ayrılırken koca Çankaya Belediyesi’ne ‘kayıtsızlığı’ yakıştıramadım dedim, üzüldüm.
Bu otoparkı Türk Eğitim Derneği işletirken, tenha katlarda araçların durduğu yerler aydınlatılır, kameralar çalışır, güvenlikçiler gezerdi.
Çankaya Belediyesi iyi niyetine rağmen maalesef ‘dernek’ kadar randımanlı olamadı! Görevliler, eleştiriye tahammülsüz, müşteriyle tartışıyor.
Otoparkın kurallı çalışır hale gelmesini bir vatandaş olarak talep ediyor, istiyorum..
Altay M.

KISA... KISA...

DİL Derneği’nin düzenlediği ‘Dil-Ekin Söyleşileri’nde 24 Şubat Perşembe 18.00’deki konuğu yazar Çiğdem Sezer. (www.dildernegi.org.tr)

ULUSAL Eğitim Derneği, Öğretmen Dünyası Dergisi ve Ankara Aydınlığı Girişimi’nin düzenledikleri ‘Günay Güner İmza Günü ve Söyleşisi’ 25 Şubat Cuma 18.00’de, Ulusal Eğitim Derneği’nde (Necatibey Cad. 13/13 Başkent Apt. Kat:7 Kızılay) yapılacak.
Yazarın Tüm Yazıları