Sosyal ve kültürel iktidarımız sıkıntılı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal ve kültürel iktidarımız sıkıntılı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 20:14

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “14 yıldır kesintisiz siyasi iktidarız ama hâlâ sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var. Hayalimiz olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda pek çok eksiğimiz bulunuyor” dedi. İstanbul Kongre Merkezi’nde Ensar Vakfı 38. Genel Kurulu’na katılan Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MÜFREDAT YENİ YENİ DEĞİŞİYOR

“Siyasi olarak iktidar olmak başka bir şeydir. Sosyal ve kültürel iktidar ise başka bir şeydir. Biz 14 yıldır kesintisiz siyasi iktidarız ama hâlâ sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var. Elbette çok sevindirici, ümit verici şeyler yaşandı, yaşanıyor. İmam hatiplere olan ilginin artması tüm okullarda Kuran-ı Kerim, Osmanlıca gibi derslerin seçmeli olarak okutulması başlı başına çok güzel şeyler. Bununla birlikte ülkemizin ihtiyacı, milletimizin talebi, bizim hayalimiz olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda hâlâ pek çok eksiğimiz bulunuyor. Dilimizden tarihimize kadar birçok alanda ecdadımıza ve kültürümüze duyulan husumetin ürünü bir yaklaşımla hazırlanmış olan müfredatlar daha yeni yeni değişiyor.

Haberin Devamı

HİZİPLERİN BULUNDUĞUNU BİLİYORUM

Medyadan sinemaya, bilim teknolojiden hukuka kadar pek çok alanda hâlâ en etkin yerlerde ülkesine ve milletine yabancı zihniyetteki kişilerin, ekiplerin, hiziplerin bulunduğunu biliyorum. Bu durumdan da büyük üzüntü duyuyorum. Dün hedefimiz belki sadece bir avuç inançlı, imanlı, bilgili, birikimli nesil yetiştirmekti. Bugün ise hem bulunduğumuz yer çok farklıdır, hem de hedeflerimiz çok çok farklıdır. Elimizde böyle bir imkân varken, hâlâ pek çok yeri boş bırakıyor olmamız aklın ve vicdanın kabul edebileceği bir durum değildir. Tek eksiğimiz bunların hizmete dönüştürecek adanmış kadrolardır. Biz 80 milyon insanın tamamına ulaşmayı hedefleyen bir hareketiz. Bunun farkında olmamız gerekir.

2053 HEDEFİ YENİ KIZIL ELMAMIZ

15 Temmuz’un en büyük kahramanlarından biri de gençlerimizdir. O gece oraya gelenler Gezi Parkı’nın gençleri değildir. Bunu çok iyi görmemiz lazım. O gece oraya gelenler vatanını seven, milletini seven, bayrağı, ezanı için yola koyulan gençlerdi… Birileri bizim gençliğimizin taşıdığı değerden habersizdi. Gençliğimizin hangi değerleri taşıdığını onlar bilmiyordu. İşte 15 Temmuz bu kesimlere gençlerimizin nasıl bir cevhere sahip olduğunu göstermiştir. Türkiye’nin 81 vilayeti gördü. İşte geleceğimiz için umut bu gecede yaşanmıştır. Artık 2053 vizyonumuz bir temenniden ibaret olmaktan çıkmış, gençlerimizin gerçekleştirebileceklerine inandığımız yeni ‘Kızıl Elma’mız haline dönüşmüştür.” 

Haberin Devamı

Duygulandıran hediye

TÖRENDE Erdoğan’a Ensar Vakfı öğrencilerinden birinin yaptığı 15 Temmuz gecesi torunu Mehmet Akif’e Kuran-ı Kerim okuturken çekilmiş fotoğrafının resmi hediye edildi. Resmi görünce duygulanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmak mümkün değil. Torunuma diyordum ki ‘Her akşam bir sayfa Kuran-ı Kerim bana okuyacaksın.’ O gece onu çalışıyorduk. Nasıl olduysa o da medyaya düşmüş” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!