Sosyal medyaya damga vurdu: Aydemir Akbaş kimdir, kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyaya damga vurdu: Aydemir Akbaş kimdir, kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 16:35

Aydemir Akbaş, Galatasaray Divan Kurulu'na konuşmasıyla sosyal medyaya damga vurdu. Konuşmasıyla Twitter’a konu olan Aydemir Akbaş’ın yaşı, eğitimi ve kariyeri gibi konular yeniden gündeme geldi. Peki Aydemir Akbaş kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

 

Arnavut kökenli Türk senarist, yönetmen ve sinema oyuncusu. Aydemir Akbaş, 25 Şubat 1936 yılnda doğdu. İlk kez 1964'te Atıf Yılmaz'ın Keşanlı Ali Destanı filminde oynayan Aydemir Akbaş, İbrahim Tatlıses filmleriyle tanındı. Aydemir Akbaş bir dönem "Çirkin Kral" Yılmaz Güney ile birçok çalışmaya imza attı, İbrahim Tatlıses'in yaveri olarak filmlerinde vazgeçilmez karakter rollerinde oynadı. Dram ve komedi tarzından vazgeçmemiş, bulunduğu her filmi de bu özellikleriyle şekillendirmiştir. Sinema hayatı boyunca en zor dönemlerde bile tiyatro çalışmalarını da aktör, senarist ve yönetmen olarak başarıyla sürdürmüş ve halen de her koşulda devam etmiştir.

Cem Davran ile 2007'de çevirdiği "Avrupalı" Ekim 2007'de rekor sayıda kopya ile gösterime girdi. Aydemir Akbaş oyuncu olarak 125 filmde görev yaparken, 7 kez de yönetmenlik koltuğuna oturdu. Çocuk sahibi olmayan Aydemir Akbaş, 54 yıldır Beyhan Akbaş ile evli. 

 

BAKMADAN GEÇME!