Sosyal medyadan neden uzaklaşamıyoruz?

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyadan neden uzaklaşamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 13:07

Çok enteresan bir araştırmayla karşınızdayız! Sosyal medya bağımlılığının arkasında aslında çeşitli korkular olduğuna dair önemli bulgular var. Arkadaşlarımızı ve anılarımızı kaybetme korkusuyla sosyal medyadan uzaklaşamıyoruz.

Haberin Devamı

Siber güvenlik firması Kaspersky Lab tarafından yapılan araştırma, insanların büyük çoğunluğunun sıklıkla zaman kaybı nedeniyle sosyal ağlardan ayrılmak istediğini gösteriyor. Araştırmaya göre insanlar, dijital anılarını ve arkadaşlarıyla iletişimi kaybetme korkusuyla Facebook, Instagram gibi sosyal medya ağlarını kullanmaya devam ediyor.

Önceki araştırmalar, insanların dijital aygıtları kendi hafızalarının bir uzantısı olarak kullanmalarına yönelik güçlü bir eğilime işaret ediyor. Çalışmalar ayrıca, insanların telefonlarındaki sosyal medya sohbetlerini ve durum güncellemelerini kontrol etmeye direnemediklerini gösteriyor. Bununla birlikte, yakın bir zamanda yapılan bir anket kullanıcıların aslında bu durumun farkında olduklarını ve hoşnut olmadıklarını da gösteriyor. Ankete katılanların %39'u sosyal paylaşım ağlarında vakit kaybettiklerine inandıklarını söylerken, yaklaşık %78'lik bir kesim de sosyal ağları kullanmayı bırakmayı daha önce düşünmüş olduklarını belirtiyor.

Haberin Devamı

Sosyal ağları terk etme eğiliminde olmalarına rağmen, insanlar kalmaya mecbur hissediyor. Büyük bir çoğunluk (% 62) sosyal paylaşım ağlarından ayrılırlarsa arkadaşlarıyla iletişim kuramayacaklarına inanıyor. Ankete katılanların yüzde 21'i arkadaşları için daha az endişeli fakat bir kere sosyal bir ağlardan ayrılırlarsa dijital anılarını, örneğin fotoğraflarını bir daha kurtaramayacaklarından korkuyorlar.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!