Sosyal medyadan en manidar #YılınKelimesi önerileri

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyadan en manidar #YılınKelimesi önerileri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 14:14

Oxford Sözlükleri, yılın kelimesi olarak ilk kez bir emojiyi seçti, sosyal medya kullanıcıları da bunun üzerine kendi önerilerini paylaşma yoluna gittiler. Bu isimlerden biri de Gülben Ergen oldu. İşte Ergen'in 'yılın kelimesi' önerisi...

Haberin Devamı

Oxford Sözlükleri yılın kelimesini seçti. Ancak, bu yıl, bir öncekilerin aksine gerçek bir kelime değil, kullanıcıların duygularını ifade ettiği bir 'emoji' yılın kelimesi olarak açıklandı. Böylece ilk kez gerçek bir kelime yerine bir emoji 'yılın kelimesi' seçilmeye layık görülmüş oldu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter kullanıcıları da #YılınKelimesi etiketiyle kendi önerilerini paylaşma yoluna gitti. Radyo programcısı Nihat Sırdar'ın başlattığı hashtag, kısa süre içerisinde trend listesinin zirvresine yerleşirken, Twitter kullanıcılarından popüler olaylara göndermelerin de olduğu birbirinden anlamlı #YılınKelimesi önerileri geldi. Kendi önerisini yapanlardan biri de ünlü sanatçı Gülben Ergen oldu. Ergen'in yılın kelimesi olarak son dönemin popüler şarkı sözlerinden 'Vurur yüze ifadesi'ni önermesi, her ne kadar 'tek bir kelime' olmasa da takipçileri tarafından beğeniyle karşılandı.

Haberin Devamı

İşte sosyal medyada #YılınKelimesi etiketiyle yapılan paylaşımlar:







BAKMADAN GEÇME!