Sosyal medyada terör propangandasına soruşturma başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyada terör propangandasına soruşturma başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2018 14:38

 İstanbul, Ankara, Van, Diyarbakır, Mardin ve Muş Cumhuriyet Başsavcılıkları, TSK'nın yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"yla ilgili, sosyal medyada PKK lehine propaganda yapan ve gerçek dışı bilgi paylaşanlara yönelik soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili gerçeğe aykırı haber ve sosyal paylaşımlarla ilgili yasal gereğinin yapılacağı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun aziz milleti adına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik yürütülen operasyonla ilgili terörü ve terör örgütlerini övücü ve toplumu yanıltıcı mahiyette gerçeğe aykırı haber ve sosyal medya paylaşımları takip edilmekte gerekli tespitler yapılmaktadır. Bununla birlikte; Terör örgütlerine destek ve provokasyon amaçlı gösteri veya taşkınlık yapanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca iletişime geçilerek alınacak talimatlar doğrultusunda yasal gereğinin yapılması için ilgili kolluk birimleri bilgilendirilmiştir. Bu meyanda yürütülen soruşturma kapsamında suç unsuru taşıyan paylaşımlara ilişkin tespitler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberin Devamı

Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin’e yönelik operasyonun başlamasının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Leyla Güven hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşımlarda bulunan HDP'li Milletvekilleri Ayhan Bilgen ile Nadir Yıldırım için harekete geçti. Başsavcılık, Bilgen hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatırken, Yıldırım hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye teşvik" suçlarından inceleme başlattı.

Başsavcılık ayrıca, "Başsavcılığımızca sosyal medya üzerinden 'Afrin operasyonunu' protesto bahanesiyle halkı sokağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında da geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır" açıklaması yaptı.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!