Sosyal medyada takipçi arttırma yöntemleri

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyada takipçi arttırma yöntemleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 09:25

Sosyal medyada insanların önem verdikleri şeylerin en başında takipçi ve beğeni sayıları geliyor. İster kendi hesabınızı isterseniz kurumsal bir hesap yönetin sosyal medyada ancak takipçilerinizi arttırarak büyüme sağlayabilirsiniz. Peki; Sosyal medyada doğal yollarla takipçi nasıl arttırılır?

Haberin Devamı

Sosyal medyada takipçi arttırmanın başta ücretli ve ücretsiz olmak üzere pek çok yöntemi bulunuyor. Ancak aslolan doğal yollarla takipçi arttırmaktır. Hangi platformda olursa olsun, takipçileri ile etkileşim içerisinde olan bir sosyal medya hesabı hem kendiliğinden takipçi kazanacaktır hem de satışların arttırılmasına yardımcı olacaktır.

Sosyal medyada takipçi arttırmak için uygulanması gereken basit bazı yöntemleri sizler için derledik.

Kendinize güçlü bir profil ve sayfa oluşturmalısınız!

Sosyal medyaya ilk defa adım atan birisinin başlangıçta yapması gereken ilk şey sosyal medya ağlarında güçlü bir profil ve sayfa oluşturmak olmalı. Oluşturulan sayfalara arka plan resmi ile profil resmi mutlaka yüklenmelidir. Bunun yanı sıra sayfada veya profilde verilmesi istenen tüm detaylar doldurulmalıdır.

Haberin Devamı

Örneğin; Twitter'da 160 karakterlik biyografi, web sitesi linki ve konum bilgileri, Facebook'ta kendinizi tanıtan bir yazı, web sitesi linki, adres ve telefon bilgileri istenmektedir. Buradaki bilgileri doğru ve anlaşılır bir şekilde doldurmanız, takipçilerin sizi tanıması açısından oldukça önemlidir.

Profil ve sayfa oluşturma işlemlerinden sonra takipçi sayısını arttırmak için gün içerisinde farklı saatlere yayılmış içerikler paylaşmalısınız. Günde 5 - 10 içerik paylaşımı, sosyal medya kullanıcılarının hesabınızı ziyaret etmesine sebep olacaktır.

Sosyal medya hesabımda ne paylaşacağımı bilmiyorum? diyorsanız...

Eğlenceli ve merak uyandıran içerikler paylaşın!

Sosyal medya hesabınıza ziyaretçi çekmek ve en doğal yoldan takipçi kazanmanın altın kuralı kaliteli içerik paylaşmaktır. Takipçilerinizi iyi bir şekilde analiz eder ve başkalarıyla paylaşacakları eğlenceli içerikleri keşfederseniz her zaman kazanan siz olursunuz. Bunun yanında konusu ne olursa olsun merak uyandıran içerikler de her zaman işe yaramaktadır.

Arkadaşlarınızı bulmaya yardımcı olacak özellikleri kullanın!

Sosyal medya platformlarının hemen hepsinde arkadaşların bulunabildiği bir yöntem yer alıyor. 'Arkadaşları bulma özelliği' olarak adlandırılan bu yöntemle e-mail hesabınızdaki arkadaşlarınızı doğrudan sosyal medya hesabınıza çekebilirsiniz.

Haberin Devamı

Web sitenize sosyal medya hesaplarınızın linkini ekleyin!

Eğer bir web sitesi sahibi iseniz sitenizde mutlaka sosyal medya hesaplarınızın linki olmalı. Tam tersine sosyal medya hesaplarınızda sitenizin linki de bulunmalı. Bu hem takipçileriniz ile olan etkileşimi daha da arttıracak hem de sitenize gelen ziyaretçilerin sosyal medya hesaplarınızdan haberdar olmalarını sağlayacaktır.

E-mailinizin imza alanını düzenlemelisiniz!

E-mail hesabınızın altında bulunan imza alanını mutlaka düzenleyin. Bu alana isminizi, site adresinizi ve sosyal medya hesaplarınızın linklerini ekleyebilirsiniz. Bu sayede iletişim kurduğunuz herkesi hesaplardan haberdar etmiş olursunuz.

Haberin Devamı

Twitter'da hedef kitlenizi takip etmelisiniz!

Twitter'dan hedef kitlenizi mutlaka takip edin. Başlangıçta en fazla 5 bin kişiyi takip etmeye izin veren platformda takipçi sayınız arttıkça, takip edeceğiniz kişi sayıda buna paralel olarak artmaktadır. Daha çok kişiyi takip etmek demek daha çok sohbet ve tanınabilirlik anlamına gelmektedir.

Ayrıca arama alanında seçeceğiniz anahtar sözcükler, hedef kitlenize daha çabuk ulaşmanızı sağlayacaktır.

Twitter reklamları kullanın!

Eğer reklam için kenara bir bütçe ayırdıysanız Twitter reklamlarını mutlaka denemelisiniz. Platform üzerinden verdiğiniz her reklam sizi hedef kitlenize önerecektir. Bu sayede daha hızlı takipçi kazanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Facebook profilinizi herkese açık yapın!

Facebook takipçilerinin kişisel profilinizi takip etmesine izin verin. Bunu güvenlik ayarlarında bulunan profil menüsünden 'Herkese Açık' değişikliğini yaparak sağlayabilirsiniz. Profiliniz ile ilgili yapacağınız her değişiklik takipçilerinizin size ulaşmasını daha da kolay hale getirecektir.

Instagram paylaşımlarınızda etiket kullanmayı ihmal etmeyin!

Sosyal fotoğraf paylaşım platformu Instagram'da sosyal medyanın en etkili mecralarındandır. Burada yapacağınız video ya da fotoğraf paylaşımlarına mutlaka etiketler ekleyin. Etiketler, Instagram paylaşımlarınızın daha çok kullanıcı tarafından görülmesini sağlayacaktır. Elbette bunun birlikte takipçi kazanımı da sağlıyor.

Haberin Devamı

Son olarak, yukarıdaki yazımıza kulap verip bu önerilerimizi yerine getirdiğiniz takdirde ücretli takipçi satan kişilere gerek duymadan, en doğal yollarla kendi sosyal medya takipçilerinizi kısa sürede arttırabilirsiniz.

indir.com tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!