Sosyal medyada rekor

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyada rekor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 00:00

ABD seçimleri sadece televizyonları, gazeteleri meşgul etmedi. Obama, son siyasi kampanyasını, kendisini ABD siyasetinin zirvesine taşıyan önemli unsurlardan olan sosyal medyayı kullanarak tamamladı.

Haberin Devamı

Seçimler sosyal medyanın da bir rekoru kırmasını sağladı. Başkanını seçen Amerika Birleşik Devletleri, Barack Obama'nın tekrar seçilmesinin ardından "4 yıl daha" anlamına gelen "foru more years..." twiti binlerce kez paylaşıldı. Başkan Obama'nın Twitter'da yazdığı ve tam 568 bin 147 kez paylaşılan twiti, yaklaşık 500 milyon olduğu söylenen kullanıcı sayısını düşünecek olursak okyanusta bir damla gibi. Ancak yine de sosyal medyada bu rakam bir rekor.

Başkan Barack Obama'nın iletisi aynı zamanda eşiyle sarıldığı romantik bir fotoğraf karesiyle süslü.

MEDVEDEV'DEN TEBRİK

Pbama ABD televizyonlarının zaferini ilan ettiği dakikalarda ilk olarak Twitter ve Facebook’tan seçmenlerine teşekkür etti. Twitter üzerinden yayınladığı “4 sene daha (Four more years)” mesajı 267 bin 470 kişi tarafından paylaşıldı. Rus mevkidaşı Medvedev de bu durumun hakkını verdi ve Obama’yı Twitter’dan şöyle kutladı: “@BarackObama Congratulations!”

 

Sosyal medyada rekor

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!