Sosyal medyada Kuat fırtınası: Devlet bu adama maaş bağlasın!

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyada Kuat fırtınası: Devlet bu adama maaş bağlasın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 12:51

Letonya deplasmanında Kazakistan'ı 1-0 galip getiren golü atarak Türkiye'ye EURO 2016 Finalleri'nin kapısını açan Kazak futbolcu İslambek Kuat, sosyal medyaya damga vurdu. Kuat için yüzlerce tweet atıldı, hatta şiir yazanlar bile oldu.

Haberin Devamı

Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki son maçında İzlanda'yı 1-0 yenip, finallere doğrudan katılmaya hak kazanırken, bu tarihi başarıda Kazak futbolcu İslambek Kuat'ın payı çok büyük oldu.

A Milli Takımımız'ın 'bütün gruplardaki en iyi üçüncü' olarak final vizesi alabilmesi için tek başına İzlanda'yı yenmek yetmiyordu. Aynı zamanda Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı devirip, rakibini grup sonuncusu yapması gerekiyordu.

Kazaklar, bizimle 2 maçta da berabere kalan Letonya'yı 1-0 yenerek rakiplerini son sıraya yuvarladılar ve milli takımımızı finallere taşıdılar.

Sosyal medyada Kuat fırtınası: Devlet bu adama maaş bağlasın
TEŞEKKÜRLER KAZAKİSTAN!

Letonya'nın başkenti Riga'da oynanan maçta atılan altın golün sahibi ise İslambek Kuat oldu.

Peki kimdir bu İslambek Kuat...

1993 yılında dünyaya gelen Kuat, futbola Astana KUlübü'nde başladı. Geçen yıl Kairat Almaty takımına transfer olan genç futbolcu, ön libero olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

Kuat'ın golü sadece Türkiye açısından değil, ülkesi için de büyük önem taşıyor. Zira Kazakistan bu golle tam 6 yıl sonra deplasman galibiyeti aldı.

PİYASA DEĞERİ 150 BİN EURO
Bunun yanı sıra attığı gol ile Kazakistan’ı 12 maç aradan sonra galibiyetle tanıştıran Kuat, Avrupa Şampiyonası’ndaki 2. golünü kaydetmiş oldu. 4 kez Kazakistan Milli Takımı forması giyen Kuat'ın piyasa değeri ise 150 bin Euro.

İslambek Kuat, tarihe geçen bu golüyle sosyal medyada da gündem oldu. Kazak futbolcu hakkında yüzlerce tweet atıldı, hatta şiir yazan bile oldu.

Sosyal medyada Kuat fırtınası: Devlet bu adama maaş bağlasın

İşte o paylaşımlardan bazıları:

- Maçtan önce kımız içtim gücüm 99 oldu #EURO2016

- Golü attıktan sonra birden Türkçe konuşubilmeye başladım #islambekkuat

- Vurur yüze ifadesi her şey Türkiye için bitanesi #MilliTakım #islambekkuat

- Bugün doğacak erkek çocukların adını İslambek Kuat koysunlar.

- İslambek Kuat adam gibi adamsın be. Devlet maaş bağlasın bu adama.

- Oğlumla evimin bahçesinde oynarken ikimiz de en sevdiğimiz futbolcular olurduk. Oğlum ben, ben ise İslambek Kuat' Z. Zidane.

Haberin Devamı

- Artık FM'de ilk transferim olacak oyuncu.

- Adını dağlara yazmamız gereken futbolcu.

KUAT İÇİN YAZILAR ŞİİR:
Kafalardan seken topu alarım
Defansı ortan ikiye yararım
Letonya'ya golümü çakarım
Türkiye'ye gurban olarım #islambekkuat

KUAT: TÜRKİYE VE TÜRK HALKI İÇİN DE ÇOK MUTLU OLDUM
İslambek Kuat, maç sonrası Kazak basınına yaptığı açıklamada, "Bu zafer için çok mutluyum. Öncelik kendi problemlerimizi çözmek ve gruptaki ilk galibiyetimizi almaktı ama maç sonu Türkiye'nin direkt gittiği yönünde almış olduğum haber beni çok mutlu etti. Türkiye ve Türk halkı için de çok mutlu oldum. Bizim için kardeş halk olan Türkiye'nin EURO 2016'ya katılması beni çok memnun etti. Umarım Fransa'da başarılı olurlar. Zaten çok iyi bir kadroları var" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!