Sosyal medya o vicdansız sürücüyü arıyor!

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medya o vicdansız sürücüyü arıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 12:31

22 Kasım tarihinde Çorlu'da çekildiği iddia edilen bir fotoğraf sosyal medya kullanıcıları arasında büyük tepkiye yol açtı.

Haberin Devamı

Çorlu'da hayvansever bir vatandaşın çektiği iddia edilen fotoğraflar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Görüntülerde bir köpeğin aracın arkasına bağlanıp sürüklendiği görülüyor. 

HER YERDE ARANIYOR

Görgü tanıklarının anlattığına göre, çevredekiler hemen polise haber verdi ancak araç sahibi hızla olay yerinden uzaklaştığı için köpeğin son durumuna ilişkin bilgi alınamadı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından bir çok kullanıcı 'hayvanlara yapılan zulme sessiz kalınmaması' adına paylaşımlarda bulundu. "Gerçek iyilik insanın kendinden daha güçsüz bir canlıya olan merhametinde gizlidir" yorumu çok sayıda paylaşım alırken, Change.org adlı sitede araç sahibinin bulunmasına dair bir kampanya başlatıldı. Savunmasız köpeği vahşice sürükleyen araç sahibine gerekli yasal yaptırımların uygulanması adına başlatılan imza kampanyasına kısa süre içerisinde çok sayıda kişi katılım gösterdi.

Haberin Devamı


5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası, konuyla ilgili şöyle diyor: "Denetim elemanlarınca, hayvanlarına eziyet veren hayvan sahiplerine gerekli yasal işlemleri yapmak suretiyle hayvanlarına el koymakla, uygun bir geçici bakımevine gönderilmesini sağlayarak koruma altına almakla ya da sahiplenilmesini sağlamakla görevli ve sorumludur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!