Sosyal güvenceli cinsel check-up

Güncelleme Tarihi:

Sosyal güvenceli cinsel check-up
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 16:12

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, cinsel danışmanlık hizmetlerinin ücretsiz olarak verildiği bir poliklinik kurdu. Başhekim Doç. Dr. Özlem Moraloğlu, “Cinsel sorunlar nedeniyle, evliliğinde sorun yaşayanlar var. ‘Cinsel check-up’la çeşitli testlerden sonra hastaları ilgili birimlere yönlendiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin geçtiğimiz ay hizmete sunduğu ‘Evlilik Öncesi Danışmanlık ve Cinsel İşlev Bozukluğu Polikliniği’, sosyal güvencesi olan hastalara doğum koçluğu, ve cinsel danışmanlık gibi sağlık hizmetlerin ücretsiz olarak sağlıyor. Mutlu bir aile yaşamı sürdürebilmek için cinsellik tanımının çiftler tarafından kavranması gerektiğinin altını çizen Başhekim Doç. Dr. Özlem Moraloğlu, şunları söyledi:

SAĞLIĞINIZDAN ÇEKİNMEYİN

“Hastalar cinsel sorunları dile getirmekten çekiniyor ancak, sağlıklı bir hayatın temel yapı taşlarından birisi cinsel doyum. Cinsel sorunlar bir çok ruhsal sorunu da tetikliyor, insanların çekinmeden gerekli testleri yaptırmasını teşvik etmemiz gerekiyor. Evlilik öncesi de cinsel konularda danışmanlık mutlu bir aile kurmak için oldukça önemli.

BAŞKA SORUNLARI TETİKLİYOR

Haberin Devamı

Cinsen yaşamındaki sorunlar nedeniyle aile yaşamında çeşitli sıkıntılar yaşayan insanlar var. Cinsel check up’ta çeşitli testler yapılıyor ve bunların sonucunda hasta ilgili olduğu birime de aktarılabiliyor. Cinsel bozukluklar çeşitli ruhsal hastalarklara da zemin hazırlıyor. Ayrılık oranları, aldatma oranları buna bağlı olarak azalıyor ve artış gösteriyor.

ANNE ADAYLARINA YOL ARKADAŞI

Anne adayının gebelik döneminde kendini yalnız hissetmemesi gerekiyor.Nerede nasıl nefes alıp verebileceğini, ağrısı geldiğinde ne tür bir çözüm üretebileceğini gösterecek uzman bir ismin sürekli yanında olması büyük avantaj sağlıyor. Hastanemizde kurduğumuz gebe okulunda doğumla nasıl baş edecekllerini öğrenmiş oluyorlar ve doğum koçuyla kendilerini daha rahat ve güvende hissediyorlar.”

İSTİSMARA UĞRAYAN KADINLARA ÖZEL TERAPİ

Poliklinik bünyesinde cinsel istismara uğrayan kadınlara, yaşadığı travmadan kurtulmaları için özel terapiler uyguladıklarını belirten Moraloğlu, “Tacize uğramış kadınların yaşdıkları travmadan kurtulması için psikoterapi tedaviler uyguluyoruz. Özellikle çocuk yaşta uğradığı taciz sonucu travmayı yaşayan bireylere destek sağlayarak onları yeniden topluma kazandırmamız gerekiyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!