Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yenilikler

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yenilikler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 14:02

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yenilikler

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen 52. Enstitü Kurulu Toplantısı, Rektör Vekili Prof. Dr. Güler Alkan’ın katılımıyla Enstitü Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Enstitü Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Uygulama Esaslarının değişen mevzuat ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar çerçevesinden güncellenmesine karar verildi. Enstitü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatma Kızıl tarafından sunulan ve büyük oranda kabul edilen değişiklik önerilerinin, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve lisansüstü öğrencilerine, öğretim üyelerine ve topluma daha nitelikli ürün ve hizmetler sunulabilmesi için elverişli bir zemin oluşturulması açısından önem arz ettiği ifade edildi.

Toplantı öncesinde Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerini gezerek personel ile tanışan Rektör Vekili Prof. Dr. Güler Alkan, Enstitü Kurulu üyeleriyle de tanışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Uygulama Esasları ile Tez Yazım Yönergesinin güncellenmesi, Yalova Sosyal Bilimler Dergisi’nin yayın süreci gibi tüm gündem maddelerinin müzakerelerini dikkatle izleyen Prof. Dr. Alkan, tecrübelerini paylaşarak maddeler hakkındaki kanaatlerini ifade etti.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili Doç. Dr. Fethi Güngör de kurul üyelerinin dile getirdiği görüş ve çözüm önerilerinin raportör tarafından kayıt altına alındığını, katkılar doğrultusunda son şekline kavuşturulacak olan Uygulama Esasları ile Tez Yazım Yönergesinin ilk Senato toplantısında onaya sunulacağını, Senato’da kabul edilmesinin ardından bu yeni yönergelerin yürürlüğe gireceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!