Sosyal Bağış Günü'nde TEGV'e destek

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Bağış Gününde TEGVe destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 13:18

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 22 yıldır çocuklara eğitimin gücünü, geleceği değiştirme cesaretini kazandırmak için çalışıyor. Türkiye'de bireysel bağış ve sivil toplum bilincini yükseltmek adına yola koyulan Sosyal Bağış Hareketi'nde bu ay bağışlar, daha aydınlık bir geleceği inşa eden TEGV için toplanıyor.

Haberin Devamı

MarjinalSosyal'in girişimi, Facebook'un katkılarıyla başlatılan Sosyal Bağış Hareketi, STK'lara güç vermeye devam ediyor. 15 ay boyunca her ay bir STK'nın sosyal medya üzerinden tanıtıldığı ve bağış çağrısında bulunulduğu harekette, sekizinci kurum TEGV oldu.

16 Kasım Perşembe günü bağışlar 22 yıldır “Bir Çocuk Değişir Türkiye Gelişir” düşüncesiye ilköğretim çağındaki çocuklar için nitelikli eğitim desteği veren TEGV için toplanacak. 1995 yılında Türkiye'nin gelişimi ve aydınlık geleceği için eğitim aşkıyla yola çıkan TEGV, bugüne kadar 2 buçuk milyon çocuğun geleceğine katkı sağladı. İlköğretim çağındaki çocuklara “okul dışı eğitim desteği” vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu.

Sosyal Bağış Gününde TEGVe destek


Oluşturduğu özgün eğitim programlarını ülkemizin dört bir yanında kurduğu Eğitim Parkları, Öğrenim Birimleri, Ateşböceği Mobil Öğrenim Birimleri ve ‘Sosyal Etkinliklere Destek Protokolü' kapsamında ilköğretim okullarında, gönüllüleri aracılığı ile hayata geçiriyor ve devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunuyor. Yüz binlerce çocuğu, sanatla, bilimle, teknolojiyle tanıştırıyor ve yeteneklerini keşfetmesine yardımcı oluyor.

Bilimsel temelli etki araştırmaları, TEGV eğitim programları ve gönüllü modelinin çocukların yaşam becerilerini olumlu yönde geliştirdiğini, akademik başarılarını desteklediğini ve evrensel değerlere inanan aktif, sorumlu yurttaşlar olma yolunda önemli bir temel kazandırdığını ortaya koyuyor. Bu araştırma bulguları TEGV'e belli bir süre devam eden çocukların daha sorumluluk sahibi, farklılıklara saygılı, öğrenme becerisi yüksek, yeniliklere açık, özgüveni yüksek ve takım çalışmasına yatkın bireyler haline geldiğini gösteriyor.

Sosyal Bağış Gününde TEGVe destek


TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı “Eğitim Gönüllüleri Ailesi olarak inanıyoruz ki; eğitim, sadece okuma-yazmaya, sayı saymaya, bilgi edinmeye değil, öncelikle kendi gücünü keşfetmeye ve hayatta kalmaya yarar! Özellikle gelişmekte olan ülkelerde, bazı çocukların, sahip olabileceği tek güç ve tek fırsattır eğitimdir. Biz, sevgiyle yaklaştığımız, bilgiyle donattığımız çocuklarımıza dimdik yürümelerini, hayata karşı daha güçlü durmalarını sağlayacak becerileri ve özgüveni kazandırdığımıza inanıyoruz. Bunu da eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan gönüllülerimiz ve destekçilerimiz sayesinde yapıyoruz” diyor.
TEGV'e 16 Kasım Perşembe günü TEGV Facebook sayfası bağış butonu ya da doğrudan vakfın kendi internet sitesinden bağış yapabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!