Sorunları aşacağız

Güncelleme Tarihi:

Sorunları aşacağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2013 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Yeni umutlarla 2013 yılını karşılıyoruz.

Haberin Devamı

Belirsizliklerin sürdüğü bir bölgede Türkiye, kazanımları sayesinde adeta bir yıldız gibi parlamaktadır. Gerçekleştirilen reformlar, ülkemizin bugünlerini değil, bütün geleceğini de şekillendirecek mahiyettedir. Bu sürecin temel ayaklarından biri de yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. Anayasa çalışmalarında ortak akılla hareket edilmesinin ve bu çalışmaların milletin beklentisi doğrultusunda hızla sonuçlandırılmasının, siyasi partilere ve parlamentoya düşen tarihi bir sorumluluk olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. AB üyeliği, temel önceliklerimizden biri olmaya devam edecektir.

ÜZÜNTÜMÜZ KAYIPLARIMIZ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Bu yıl en büyük üzüntümüz, kültür, sanat ve siyaset dünyamızın değerli isimlerini kaybetmemiz nedeniyle olmuştur. Türkiye olarak, insan hakları, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan tavrımızın, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da aynı şekilde devam edeceğinin bilinmesini istiyorum.

GÖLGELERİ KALDIRDIK

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan: Anayasadaki köklü değişikliklerle vesayet sistemine büyük oranda son verdik, milli irade üzerindeki gölgeleri kaldırdık, milli egemenliğimizi daha da güçlendirdik. Halkımızın özlem duyduğu büyük ve güçlü Türkiye idealine ulaşmak için yapmamız gereken çok daha fazla iş var. Toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, demokratikleşme, adalet, temel hak ve özgürlükler alanında ileri seviyeleri yansıtan yeni anayasamızı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız.

2012 zam, zulüm, zindan yılıydı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: AKP’nin zam, zulüm, zindan, politikası nedeniyle haksızlığın, hukuksuzluğun, yoksulluğun ve yolsuzluğun yılı olan 2012’yi yolcu ediyoruz. ‘Hoşgeldin’ dediğimiz 2013’ün halkın iktidarına giden yol olması dileğiyle yeni yılınızı barış, kardeşlik, sağlık ve mutluluk temennisi ile kutluyor sevgiler, saygılar sunuyorum.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!