'Sorun var mı Mehmet'

Güncelleme Tarihi:

Sorun var mı Mehmet
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 00:07

Ankara son zamanlarda önemli bir entelektüel tartışma platformu kazandı. Tuğba Arslan Başara’nın koordinatörlüğünde yapılan Ankara Palas Buluşmaları, her ay önemli bir konuğu Ankaralılarla buluşturuyor.

Haberin Devamı

Aralık 2016’da Alev Alatlı’yı, şubatta da Raşid El Gannuşi’yi ağırlayan Ankara Palas Buluşmaları’nın mart konuğu Coca-Cola Company’nin CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent’ti.

Coca-Cola Company’de bir gazete ilanı üzerine yaptığı başvuru sonucu işe başladığını söyleyen Kent, Teksas’ta bir kırmızı kamyonda marketlere ürün plase ettiği yılları aktardı.

Kent’in konuşmasını takiben, birbirinden ilginç sorular geldi ve Kent bütün sorulara içtenlikle yanıt verdi. Moderatör Okan Başara, ön taraftan bir izleyiciye söz verdi. Mikrofonu alan kadın önce kendini tanıttı: “Merhaba, ben Esra Şimşek, Mehmet Şimşek’in eşiyim...”

Kendisi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in eşi Esra Şimşek’ti. Eşinin G-20 toplantısında olduğunu ve Muhtar Kent’e selam söylediğini aktaran Esra Hanım, şöyle konuştu:

“Kendisine, ‘Muhtar Bey’e bir sorun var mı Mehmet’ diye mesaj attım. O da ‘Türkiye’nin dışarıdaki imajını nasıl düzeltiriz diye sor’ dedi.”

Muhtar Kent, Başbakan Yardımcısı Şimşek’in selamını aldı. Soruyu dinlerken gülümsedi ve “Mesaimin büyük bölümünü bu iş için harcıyorum zaten” dedi.

Kent sözlerini şöyle sürdürdü: “Hollanda’da bir arkadaşımız, Türkiye’ye karşı önyargılıydı. Kendisini Türkiye’ye gönderdik. Döndüğünde görüşü tamamen değişmişti. Biz bu şekilde çevremizdekileri etkileyebiliyoruz. Her zaman ‘Marka söz, iyi bir marka tutulmuş bir sözdür’ derim. Türkiye markasının da gelişmesi gerekiyor.”

BAKMADAN GEÇME!