Sorun amcanıza

Serdar TURGUT
Haberin Devamı

Amcanız yine görev başında. Halktan mektup yağıyor. Bir millet uyanmış, sorunlarını benimle paylaşmak için canı pahasına mücadele veriyor. Bu zor günlerde onlara biraz yardımcı olabiliyorsam eğer, ne mutlu bana.

RUMUZ: Değerli Soru: Sevgili amcacığım. Geçen günlerde bir haber çıktı. Pakistan'da 160 kiloluk bir kadın, kocasının suratına oturup onu öldürmüş. Bu konuda düşüncelerin nedir?

Cevap: Değerli Değerli.

Millet bu konuyu neden bu kadar abarttı anlamak mümkün değil.

Dünyanın birçok medeni şehrinde, örneğin New York'ta erkekler kadınlara suratlarına oturmaları ve uzun süre kalkmamaları için yüzlerce dolar para bile ödüyorlar.

Gerçi orada bu işi yapan kadınlar en fazla 65 kilolar ve sonuçta da adam ölmüyor ama olsun, o kadarcık fark da Pakistan ile ABD arasında gayet tabii ki olmalıdır.

Orada olay biraz abartılı sona ulaştı diye bu son derece rutin olan olayı haber diye vermek, bence başlı başına bir gazetecilik skandalıdır.

* * *

Rumuz: Merak

Soru: Canım amcam,

Merak ediyorum, acaba Öncü Gazetesi ile btv neden varlar?

Cevap: Güzel kardeşim Merak,

Ben aslında Türkiye'nin en bahtsız insanlarından bir tanesiyim. Çünkü az insanın başına gelebilecek bir şanssızlık tamamen tesadüf eseri bana rastladı.

Üniversitede asistanlık yaptığım yıllarda bir gün bölüm başkanı profesörün odasında otururken gözüme bir kitap ilişti. O zamanlar tanımadığım Tansu Çiller adında birisinin doktora teziydi bu.

Sıkıntıdan alıp okumaya başladım.

Hayatımda ilk kez ekonomi üniversite eğitiminin birinci sınıfında okutulması gereken bilgilerle yazılmış bir kitabın doktora tezi olabileceğini de orada öğrendim.

Sonra o kişi üstelik bir de profesör oldu. Bence YÖK sistemi onu kolayca profesör yapmak için, sadece bu nedenden dolayı kuruldı

Tabii bu unvanı kendisi dışında kimse ona yakıştıramıyordu.

Yıllar boyunca kadıncağız kendisine kimsenin Profesör Doktor diye hitap etmemesine çok ama çok bozuldu.

Temelde karısını son derece seven Özer Çiller onun bu acısına kesin bir son vermek istedi.

Öncü Gazetesi'nin çıkarılmasına önayak oldu, BTV'yi de kurdurdu.

Şimdi hem gazetede hem de televizyon kanalında ne zaman Tansu Çiller'in adı geçecek ise yazar veya spiker daima bunu Prof. Dr. Tansu Çiller Hanım veya hanımefendi hazretleri şeklinde sunuyor.

Bu noktada kesinlikle istikrarlılar.

Örneğin bayan Eskişehir'e gidecek değil mi? Hemen kısa bir haber yazılıyor ve ‘‘Profesör Dr. Tansu Çiller Hanım bugün Eskişehir'de halka hitap edecek’’ deniliyor.

Özet olarak bu gazete ve kanal, Tansu Hanım'a Profesör Doktor sıfatının defalarca tekrarlanması için kurulmuştur. Başka da bir amacı katiyen yoktur.

Dahası bu televizyon kanalı etrafta olan birçok televizyon kanalınkinden çok daha anlaşılabilir bir amaca da sahiptir.

* * *

Rumuz: Medya

Soru: Amca. Geçen hafta basında seni en çok üzen olay nedir?

Cevap: Değerli medya.

Geçen hafta basın sektöründeki bir gelişme beni çok, ama çok üzdü.

Hande Ataizi'nin hayatı ve yaşam felsefesi ile ilgili dizinin en az dört gün süreceği beklentisi içindeydim.

Ama bu diziyi ne yazık ki iki günde bitirdiler.

Hevesim kursağımda kaldı.

Halbuki dizi iki gün daha sürseydi kimbilir ne yeni yaklaşımlar, ne güzel düşünceler öğrenmek imkânımız olacaktı.

Dolayısıyla bu diziyi kısa veren bütün yöneticileri şiddetle kınıyorum.

* * *

Rumuz: Cukka

Soru: Sayın Amca. Sen paraları götürürken millet kan ağlıyor. Hiç utanmıyor musun?

Cevap: Cukka.

Ulan aşağılık insan numunesi. Ulan sokaktaki köpek pisliği. Hande Ataizi'nin bir ayda kazandığı parayı ben 3 yılda zor alıyorum lan. Benim param mı gözüne batıyor inek. Bulunduğun adresi ver, beyzbol sopamı kafanda deneyeceğim. Seni züppe halkçı bozuntusu seni. Sen kim, sosyal adaleti düşünmek kim. Sosyal herhangi bir şeyi düşünebilmek için minimum düzeyde de olsa beyin gerekiyor. Oysa sende beyin olması gereken yerde bağırsak var ki böyle şeyleri yazarak vaktimi alıyorsun. Yürü lan, anca gidersin.

Hırt.

* * *

Rumuz: Kadının Adı

Soru: Bir kadın dergisi, Türkiye için bir şeyler yapan kadınlar listesi hazırlıyor. Yavuz Gökmen'den ad istediler, senden de istemiş olsalardı kimin adını listenin birinci sırasına yazardın?

Cevap: Canım Kadının Adı.

Ben eminim ki sen katiyen evli değilsin. Evli olmadığın gibi evlilik kurumu hakkında bir tek kitap bile okumamışsın. Hatta sevgilin bile olmamış olabilir bugüne kadar. Şimdi bu bilimsel tespitleri zorunlu olarak yaptıktan sonra soruna da cevap vereyim. Benim listemin başındaki isim tabii ki Rana olacaktır. Onun Türkiye için ne yaptığı konusunda ipucum yok ama mutlaka benden habersiz onu da başarmıştır. Çünkü Rana en büyüktür. Hatta bu aralarda onun için futbol takımlarına bestelenen türde bir marş da besteletmek amacıyla girişimlere başlamış durumdayım.

* * *

Rumuz: Hayran

Soru: Amcacığım. Ben Ertuğrul Özkök'e hayranım. Sen onu iyi tanıyorsun. Gerçekte nasıl bir insan o?

Cevap: Sevgili Hayran.

-Ki kendisi son 100 yılın en seksi erkekler listesine 11'inci sıradan hem de Antonio Banderas'tan bile ön sırada girmeyi başarmış kişidir.

Yazarın Tüm Yazıları