Sorumlu Neşet Yalçın(!)

BİLDİĞİNİZ gibi Fenerbahçe Kulübü’nün son yapılan kongresinde yönetim kuruluna bazı yeni isimler katılmıştı.

Haberin Devamı

Bunlardan birisi de iyi bir Fenerbahçeli olan sevgili Cihan Kamer. Kamer’in sosyal ilişkilerdeki ve iş hayatındaki başarıları, tanıdığı tüm kişilere yapmış olduğu tatlı iltifatları ile mevcut yönetime bir renk ve ağırlık getireceğinden hiç şüphe duymadığımı en baştan belirteyim.

Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısında yapmış olduğu açıklamalar da son derece dikkat çekiciydi. Tüm Fenerbahçeliler gibi ben de Cihan Kamer’in açıklamalarını son derece keyifle okudum.

Fakat okuduktan sonra biraz kafam karıştı doğrusu...

Bunun için önce yeni yönetim kurulu üyesi, Cihan Kamer neler demiş, kısaca hatırlayalım;

“Başkanım ve yönetim kurulumuz futboldan son derece iyi anlar. İsteseydik takımın başında şu an Rijkaard olurdu. Ama biz Türkiye’yi tanıdığı için Daum’u getirdik. Geçen yılki başarısızlığın sebebi Aragones’in ülkemizi tanımamasıydı. Takımın başında geçen yıl da Daum olsaydı hem ligi hem kupayı alırdık ve UEFA’da da iddialı olurduk.” (Bu arada hem lig, hem kupa alınsa F.Bahçe, UEFA’da değil Şampiyonlar Ligi’nde olurdu...)

Haberin Devamı

Tüm söylediklerinin doğru olduğunu varsayalım, çünkü geçen yılı tekrar oynatma şansımız yok.

Fakat benim anlayamadığım, Cihan Kamer çiçeği burnunda bir yönetici, fakat başkan ve yönetim kurulu uzun süredir görevde...

Daum’u 3 yıl önce vizyonumuza uymuyor diye gönderen, Zico’nun performansından memnun olmayıp Aragones’i takımın başına getiren, bu yönetim olduğuna göre, bunu Cihan Kamer’in bilmemesi mümkün mü?

Elbette hayır.

Bu nedenle şu an içinde bulunduğu yönetimin özeleştiri elçiliğini yaptığını da düşünmüyorum.

Bir alternatif de, yönetim içinde bu konulardan sorumlu olan ve şu an yönetimde yer almayan birileri kastediliyor olabilir.

Mesela diyorum, Daum ve Zico’yu gönderip Aragones’i takımın başına getiren yapının sorumlusu, son kongrede yönetime girmeyen sevgili Neşet Yalçın olabilir mi?...

Tanıyan herkesin tam bir beyefendi dediği ve benim de sevgili dostum olan Neşet Yalçın, görüyorsun değil mi hayal gücüm ne kadar yüksek.?

Haberin Devamı

Ama ne yaparsın, aklımdan geçeni yazmadan duramıyorum işte.

Ya o röportajda başarısızlığın sorumlusu olarak işaret edilen sensin, ya da sevgili Cihan Kamer’in anlattıkları taraftara pek inandırıcı gelmeyecek.

 

DAUM’UN BİTİRDİĞİİLK TRANSFER !...

 

FENERBAHÇE kafilesinin uçağında ve gezilerinde sürekli yer alabilen tek basın görevlisi olan Aleattin Metin, F.Bahçe TV’de Bilica transferini değerlendiriyor;

Bilica, Daum’un onayıyla alındı. Daum’un takip ettiği, her hocanın çalışmak istediği bir oyuncu. Fenerbahçe’ye çok şeyler verebilir vs.

Bu transfer uzun süredir düşünülen, araştırılan ve sonunda Daum’la masaya yatırılan ve hocanın da onay vermesiyle bitirilen ilk transferdir.

Peki tamam da o zaman sormazlar mı;

-Daum’un geleceği çok önceden belli miydi?

-Daum hangi ara Bilica’yı izledi de onay verdi?

-Diğer yeni transferler, Özer Hurmacı ve Mehmet Topuz’un alınmasında onayı yok muydu?

Haberin Devamı

 

 

VOLKAN’A KIYMAYIN EFENDİLER...

 

EN zor transferleri jet hızıyla bitiren, tabiri caizse transferde tuttuğunu koparan Sayın Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu arkadaşları, nedense kendi evlatları Volkan Demirel konusunda aynı istekliliği göstermiyor. Küçük pürüzler kaldı denilerek ötelenen ve bir türlü imzalanamayan bu sözleşmenin uzaması Volkan’ın da kalbini kırıyordur sanırım. Birçok önemli talibi varken ve Fenerbahçe’den istediği rakamın bir buçuk, iki katını alabilecekken o, Fenerbahçe’den haber bekliyor.

Sebep alt tarafı (!) 300-400 bin Euro’luk fark.

Alt tarafı diyorum çünkü, aslında böylesine büyük bir farkı sanki çok küçük bir paraymış gibi yazmamın sebebi de diğer oyunculara verilen paralar vetransfer borsasının garip hali.

Haberin Devamı

Ben Fenerbahçe Yönetimi’nin Türkiye’nin en iyi kalecisinin yuvasında kalması için gerekeni yapacağını ümit ediyorum.

Aksi taktirde Türk statüsünde diye Hasagic’i almakya da yabancı kontenjanı kullanmak Fenerbahçe’ye de haksızlık olur.

 

Yazarın Tüm Yazıları