Sorumlu belli

BU sonuç normal. Ve bu sonucun tek sorumlusu var, Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu.

Ön eleme oynuyorsun, gruplara kalsan tonla para alacaksın, bas bas bağırıyorsun, "Yabancı 8, olsun, 10 olsun, 18 olsun" diye. Dönüp maç kadrosuna bir bakıyorum, iki buçuk yabancı ile oynuyorsun.

Arkadaki dörtlün yani defansın, yani bir takımın en iyi olması gereken yerde, 3 genç çocuk oynuyor. Yani 3 tane acemi. Bir tane olsa, belki arada kaybolur. Ama 3 tane olunca dün akşamki gibi olur. Dinamo Kiev aman aman, çok üst düzey bir takım mı? Hayır. Onların da defansları iyi değil. Onların ki kötü, F.Bahçe’nin ki çok kötü. Böyle bir defansın adam paylaşımı da çok kötü oldu, leblebi gibi pozisyon verdiler.

Zico, bırakın Dinamo Kiev’i araştırıp tanımayı, daha kendi takımını tanıyamamış. Bu kadar acemi ile oynayacağına, alırsın Ümit’i ön ya da arka liberoya. Bir kenara Uğur Boral’ı koyarsın, M.Yozgatlı’yı hatta Servet’i alırsın oyuna. Hiç olmazsa acemilerle savaşmazsın.

Ama sen sezonu açıp hazırlık kampına gitmişsin, teknik direktörün yok. Başkan, başkanlığı bırakmış o meydanda yok. Haliyle de dün akşam sahada F.Bahçe takımı yok. Aklı başında F.Bahçeliler tribünde sinir küpüydü. Kaprisle, padişahlıkla, asarak keserek kulüp yönetilmez. Sen transferlerde ve yönetimde faydalı yöneticilerin birer birer kellesini uçur, muhalefetin ümüğünü sık, ondan sonra başarı bekle.

2 ayrı yönetim

Bundan sonra ne olur? Kupa 2’ye gideceksin. Peki orada kaç tur geçeceksin? Hiç olmazsa, "Şampiyonlar Ligi’nden elendim" diyecektin. Şimdi o şansında kalmadı. D.Kiev, futbolu F.Bahçe’ye göre basit oynuyor. En ilerideki adamla en gerideki adamın arası dar. Ve bu mesafeyi hiç açmadan savunma ve hücum yapıyorlar. Daha da önemlisi, savunmaya en ileri uçtan, yani hücumdan başlıyorlar.

Ne oldu? Rebrov aynı Rebrov. Üstelik daha da yaşlanmış. Ama sisteme uyunca, D.Kiev’in en iyi adamı. Maçın hakeminin İngiliz olması sarı lacivertliler için iyi olmadı. Çünkü hakemin kafa yapısı çok basitti; "Kalan sağlar bizimdir."

F.Bahçe Futbol Kulübü’ne 2 ayrı yönetim kurulu lazım. Biri inşaat işleri ile uğraşacak, diğeri de futbol takımının teknik işleriyle. Çünkü yere kazık çakmakla, futbolcu almak ve yönetmek farklı farklı şeylerdir.

NOT: Ümit Özat’a yapılan tepkiyi kabul etmek mümkün değil. Bu futbolcu kapasitesi nispetinde elinden geleni iyi niyetle yaptı. Sakın bazı gruplar hedef değiştirerek suni gündem yaratmasınlar.
Yazarın Tüm Yazıları