SORU VE CEVAPLAR 39

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 39
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 16:55

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
daha önce verdiğiniz cevap için teşşekkür ederim. ben 27 yaşında bekar bayanım ;dermotoloji uzm.baş vurmama rağmen;benim kasık bölgemde oldukça kıl dönmeleri oluşuyor.sıkıp çıkarıncada sivilce gibi iz kalıyo,çeşitli antibiyotik kremler kullanmama rağmen etkisini göremedim.yardımcı olursanız sevinirim
CEVAP
 Tüy Probleminiz için doktorunuz uygun görecek olursa laser yönteminden yararlanabilirsiniz.

SORU
kan tahlillerinde karaciger degerleri alt alp ggt gıbı degerlerım normalın 5-6 katı yüksek cıkmakta.buna ragmen butun tahlıller yapıldıgı ultrasonlar cekıldıgı halde bısey cıkmadı.safra kesesınden suphelenıldı ama ondada anormal bı durum cıkmadı. 1 seneyı askın suredır degerlerım yuksek bunun yanında surelı mıdem agrıyo ve agrı kesıcı ılac kullnıyorum.ne yapmam konusunda benı aydınlatırsanız sevınırım.Saygılarımla    Â
CEVAP
Karaciğer enzimlerinizin yüksek olmasının nedeni tam olarak açıklanamadı ise karaciğer biopsisi yapılması gerekli olabilir. Sizi takip eden doktorunuza başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmanız uygun olacaktır.
 
SORU
polikistik over:yaklaşık 10 yıllık tedavi almama ramen hala daha bir sonuç alamadım.neyapmam gerekiyor. tşk
CEVAP
Polikistik over hastalığı hormonların düzensiz gittiği bir süreçtir. Tedaviden nasıl bir sonuç almak istediğinizi anlayamadım ama bu rahatsızlık en az doğurgamlık dönemi boyunca tedavi edilir. 
 
SORU
acı badem hastanesinden özel sigorta kartım var doğum ücreti özel sigortaya göre ne kadar....ya da doğum ücreti
sınırlı mı?eğer değil ise fiyatı ne kadar kısa zamanda öğrenebilir miyim ?teşekkürler.....
CEVAP
Acıbadem Hastanelerine telefon açarak gerekli bilgiyi edinebilirsiniz.

SORU
ben 37 yaşında 162 boyunda 87 kiloda olan kilolu bir bayanım. bu kilom yaklaşık 6 yıldır üstümde. 2000 yılında safra kesesi ameliyatı oldum. 2006 yılındada bel fıtğı ameliyatı geçirdim.Ailede kalp hastalığı dayımda ve halam haricinde kimsede yok. Bbamda şeker hastalığı var. Masa başı ÇALışmaktayım Rahatsızlığım: Ayaklarımda ve ayak bileklerimde inanımaz derecede şişlik oluşması ve karnımda gaz oluşması.. Bu rahatsızlığım için hangi branşa gtmeliyim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
CEVAP
Ayak bileklerinizde şişliklerin olması nedeni ile böbrek ve kalp fonksiyonlarınızın değerlendirilmesi uygun olacaktır.Bu açıdan bir Dahiliye uzmanı başvurarak gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması uygun olacaktır.

SORU
merhaba , ilk sorum böbreÄŸimde kalsiyum oksalat türü taÅŸa rastlandı bu taşı düşürdüm bundan sonra bu tür taÅŸ oluÅŸmaması için ne tür besinleri tercih etmeliyim/etmemeliyim ? ikinci sorumda sırt omurunun S ÅŸeklinde deÄŸilde düz olması ne gibi sonuçlar doÄŸurur kas spazmı meydana getirir mi bu spazmları azaltmak için neler yapılmalıdır? TeÅŸekkür ederim.Â
CEVAP
Kalsium içeren süt yoğurt gibi besinleri sınırlı tüketmelisiniz.Sırt omurunuzun şeklinin bakarak değilde bir film le değerlendirmek daha uygun olacaktır. Kas spazmlarını ve dolayısı ile sırt ağrılarının azaltmak amacı ile fizik tedavinin önereceği bir takım egzersizleri düzenli olarak yapmanız faydalı olacaktır.

SORU
bn 39 yaşındayım benim kalp atışım 110 dan aşağı inmiyo ancakk bana zararı olmuyo dahiliye gtiim bişi çıkmadı ama 110 aşağı düşmemesi de tuhaf sizce zararı olabilir mi napmam lazım?
CEVAP
Kalp hızınızın neden yüksek olduğunun sebebinib bilinmesi uygun olacaktır. Bunun için bir kardıyolıji uzmanına başvurarak holter denilen 24 saatlik kalp ritmi takibi ile bir fikir sahibi olunab,ilir. Gerekli tedaviler yapılabilir. 

SORU
ben 36 yaşındayım ben az bi iş yapsam ayaklarımın üzerine basamıyorum kollarım tutmuyo kemik ilacı alıyorum senede bir o fayda veriyo bunun nedeni ne olabilir? 
CEVAP   
Ayaklarınızdaki ağrıların nedeninin ne olduğunun araştırılması uygun olacaktır. Kas iskelet sisteminden kaynaklanan ağrılar olabileceği gibi damarlardan kaynaklanan bir dolaşım problemide olabilir.Bir uzmana danışarak gerekli tetkik ve tedavilerin yapılmasu uygun olacaktır. 

SORU

14 yaşındaki oğlumda daha öncede diş ve sünnette kanamasının geç durması nedeni ile dikkatimizi çeken pıhtılaşma sorunu nedeni ile yaptırdığım tahlillerde pıhtılaşma sorunu olduğu ortaya çıktı. Faktör8-9-11-5 tahlillerini yaptıracağız, kanser riskide olabilir mi? 
CEVAPÂ
Kanser riski ile ilişkili bir surun gözükmemektedir.Pıhtılaşma faktörlerinin yeterli olup olmadığı konusunda kan tahlilleri istenilmiş. Endişelenicek bir durum yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!