Sorgun'un sorunları masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Sorgunun sorunları masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 11:46

Sorgun'un sorunları masaya yatırıldı

Haberin Devamı

Halit YILMAZ SORGUN, (Yozgat), (DHA)-YOZGAT'ın Sorgun ilçesinin sorunları ve yapılacak olan yatırımlar düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı.
Sorgun Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Önal, Genel Sekreter Sami Erdoğan ve Yozgat Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Y. Doç. Dr. Mehmet Kara katıldı. Genel anlamda Sorgun'un sorunları ile yatırım alanları konusunda yapılan görüşme oldukça verimli geçerken, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, toplantıya katılanlara bir sunum yaptı. Yapılan sunumda içme suyu sorunu, başı boş gezen sokak hayvanlarınnı koruma altına alınması, insanların hak ve hukukuna saygı duymayan sürücüler ve madde bağımlılığı gibi sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Kaymakam Altınpınar, Yozgat'ın tarım ve hayvancılığa sahip bir olduğunu söyleyerek, "Tarımı ve hayvancılığı en modern ve en verimli şekilde nasıl yapabiliriz ona bakmak lazım. Bunun sonrasında ise tarıma ve hayvancılığa dayalı sanayi ikinci hedef olmalı. Bu istihdama önemli bir katkı sağlayacaktır. Bunun yanında ilçemizin en önemli avantajı termal potansiyelidir. Termal turizmin geliştirilmesi için gereken neyse onu yapmalıyız. Bunu başarabilirsek kısa sürede nüfusu yüz bini aşmış refahın hüküm sürdüğü insanların mutlu olduğu bir kent bizi bekliyor” dedi.

 FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!