Şor odası etkinlikleri türkü ve şiirle tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Şor odası etkinlikleri türkü ve şiirle tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2018 14:15

Şor odası etkinlikleri türkü ve şiirle tamamlandı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA - OSMANİYE Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği'nin (OŞYAD) Belediye Kent Müzesi 'Şor' odasındaki 2017'nin son etkinliği olan aralık ayı programında duygulu anlar yaşandı.
Her ayın son cumartesi günü düzenlenen etkinlikler bugüne kadar söylenen 64 türkü ve 140 kişinin şiirlerini yorumlaması ile  tamamlandı. OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar, "2017 yılını geride bırakırken, bu günde yılın son programını gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin Kent Müzesi’ndeki bu etkinliğimizi, Osmaniye kamuoyunda benimsetmiş olmaktan yönetim kurulu arkadaşlarımız ve üyelerimiz adına gurur duyuyoruz. 2018 yılında da yeni etkinliklerimizle kentimizin kültür ve sanatına katkıda bulunmak için özveri ile çalışacağımızı buradan herkese duyurmak istiyoruz" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından; Ozan Duraoğlu, Aşık Dursun Yeşiloğlu, Ali Temuroğlu, Ozan Maranlı, Salih Kanbur bağlaması ile Arif Bahar ise Ozan Duranoğlu’nun bağlaması eşliğinde türkülerini yorumladı. Programda; İzzettin Kanat, Ahmet İpek, Ahmet Demir, Selahattin Ölmez, İsmet Develioğlu, Kamil Yanar, Ali Köşker, Emin Karabıyık, Ramazan Çulcu ve Ali Görmüş de şiirlerini yorumladı.
Türkülerin söylendiği, şiirlerin yorumlandığı yılın son etkinliğine OŞYAD üyeleri, aileleri, türkü ve şiir severler ile birlikte, OKÜ’de Doç. Yard. Ali Doğaner, Yaşar Kemal Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Özer ile basın mensupları katıldı. OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, bir yıldır Müze'de  program yapılması için izin veren Osmaniye Belediye Başkanlığına, her ayki programda güvenliğinin sağlanması için görev yapan emniyet çalışanlarına, dernek üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti. Yılın son programı Dursun Yeşiloğlu’nun bağlaması ile seslendirdiği; 2018 yılını karşılayan dizelerin ardından, katılımcıların hep birlikte alkışları ile sona erdi.

FOTOGRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!