Sony Xperia X ve Xperia XA Türkiye'de!

Güncelleme Tarihi:

Sony Xperia X ve Xperia XA Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 08:58

Sony, ilk olarak bu yıl başlarında Barselona'da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan Xperia X ve Xperia XA model telefonlarını Türkiye'de satışa çıkardı. İşte cihazların özellikleri ve fiyatı...

Haberin Devamı

Öncelikle Xperia X’ten başlayalım. 15 Hazirandan itibaren 2399 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulacak olan Xperia X’te 5 inç, 1080p ekran, altı çekirdekli Snapdragon 650 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi başlıca teknik özellikler bulunuyor.

Telefonun arkasında 23 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı, öngörücü hibrit otomatik odaklı ve HDR destekli kamera bulunuyor. Bu kamera 1080p Full HD video kayıt özelliğine sahip. Önde de 13 megapiksel çözünürlüklü ve düşük ışıkta da kaliteli selfie fotoğraflar çekmeyi vadeden bir kamera bulunuyor.

Sony Xperia X ve Xperia XA Türkiyede


Pile baktığımızda, Xperia X yine Sony telefonlarında bir standart hâline gelen iki güne varan pil ömrü kriterini karşılıyor. Qnovo Adaptive Charging olarak adlandırılan bir teknoloji sayesinde pil şarj sırasında korunuyor. STAMINA modu sayesinde pil ömrünü daha da uzatmak mümkün oluyor.

Sony Xperia XA ise teknik özellikleri itibarıyla giriş-orta segment bir akıllı telefon olarak nitelendirilebilir. Oldukça şık görünen tasarımıyla MWC 2016’da da beğenimizi kazanmış olan bu telefonda 5 inç HD ekran, 64-bit sekiz çekirdekli MediaTek Helio P10 işlemci, 13 megapiksel hibrit otomatik odaklama özellikli arka kamera, düşük ışıkta iyi selfie’ler çektiği belirtilen 8 megapiksel ön kamera bulunuyor.

Sony Xperia X ve Xperia XA Türkiyede


Xperia XA temmuz ayında satışa sunulacak. Bu telefonun net fiyatı açıklanmadı, ancak 1399 ile 1599 TL arasında bir fiyattan satışa sunulacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!