Sony Bravia OLED TV'ler tanıtıldı!

Güncelleme Tarihi:

Sony Bravia OLED TVler tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 10:16

Sony, yeni televizyonlarını tanıttı. Sony BRAVIA OLED TV ve tanıtılan diğer yeni 4K HDR TV modelleri, Sony’nin görüntü teknolojilerini bir araya getirerek görüntüleri gerçeğe sadık şekilde sunuyor. Çerçevesiz ve standsız tasarımıyla hayli iyi görüntüler sunan Sony BRAVIA OLED TV bakın başka hangi özelliklerle geldi?

Haberin Devamı

Sony Eurasia, BRAVIA OLED TV ve diğer yeni 4K HDR TV modellerini tanıttı. Tanıtımda Sony Türkiye Genel Müdürü Tatsuo Takahashi ve televizyon ürün müdürü Buket Türkay, BRAVIA OLED TV’nin televizyon dünyasına getirdiği yenilikleri anlattı. Sony BRAVIA OLED TV, diğer modellere göre çok daha geniş bir 4K HDR görüntü zenginliği sunuyor. Televizyondaki Sony X1 Extreme teknolojisi sayesinde üstün OLED resim kalitesi, gerçekli haliyle sunuluyor.

OLED’deki 8 milyonu aşkın kendiliğinden aydınlanan piksel sayesinde A1E serisi, siyahlar, özgün renkler, hiçbir bulanıklığın görülmediği resim ve geniş izleme açısı ile önemli şekilde zenginleştirilmiş bir görsel deneyim sunuyor. X1 Extreme, çok büyük sayıda pikseli kesin şekilde kontrol ederek OLED’in 4K HDR resim sunma yeteneğini genişletiyor.

Sony Bravia OLED TVler tanıtıldı


BRAVIA OLED TV’de dünyada ilk kez ses sistemi ile görüntü sistemi birleşiyor. Yepyeni bir deneyim yaşatan Acoustic Surface (Akustik Yüzey) teknolojisi ile çoğu TV hoparlörünün aksine, ses ekranın tamamından geliyor. 

A1E serisi, dünyanın ekran üzerinden etkileyici kalitede ses sunabilen ilk büyük ekranlı TV’si olma özelliğini taşıyor. Sony, OLED’de arkadan aydınlatmanın bulunmamasından yararlanarak, sesi doğrudan ekrandan yayabilecek yeni Acoustic Surface teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji, görüntünün ve sesin geleneksel TV’lerde elde edilemeyecek şekilde bileşimine imkân tanıyor. Bu, aynı zamanda kenarlarda bile geniş bir ses ve görüntü senkronizasyonu üretiyor. OLED’in sıra dışı genişlikteki izleme açısıyla birlikte, A1E serisi izleme pozisyonundan bağımsız olarak iyi bir deneyim yaşatıyor.

Sony Bravia OLED TVler tanıtıldı


Yeni BRAVIA TV’ler, görüntü işlemcileri ve görüntüleme cihazları kombinasyonu ile 4K HDR (Yüksek Dinamik Aralık) içeriklerden yararlanıyor.

Yeni X93E serisi, X1 Extreme Processor’un yanında, Slim Backlight Drive’a kıyasla daha hassas ve doğru yerel karartma kontrolüne imkân veren gelişmiş LED arkadan aydınlatma teknolojisi Slim Backlight Drive+‘a sahip. Quad-edge LED yapısı ve X-tended Dynamic Range PRO yerel karartma ve aydınlatma teknolojisi ile, parlaklık ve istisnai kontrast sağlıyor, geleneksel LED TV’lerin XDR kontrastının 10 katını sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!