Sonuna kadar gidilmeli

Güncelleme Tarihi:

Sonuna kadar gidilmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 02:08

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’da gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonuyla ilgili olarak, “Sürdürülen adli soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmelidir. Yolsuzlukları örtbas etmeye hiç kimse, hele ki Başbakan Erdoğan asla kalkışmamalıdır” dedi.

Haberin Devamı

MHP lideri Bahçeli yazılı açıklamasında şunları söyledi: “İstanbul’daki yolsuzluk operasyonu bir kez daha göstermiştir ki hükümet boyunu aşan kir ve karanlık işlere bulaşmış, çıkar ilişkilerinin, kul ve yetim hakkını gasbeden ahlaksızlıkların merkez üssü haline gelmiştir. Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz hırsızlar, yağmacılar, talancılar, hortumcular, yan kesiciler, komisyoncular, tefeciler ve tufeyliler AKP hükümetinin etrafında öbek öbek toplanmışlar, aynı amaca doğru yönelmişlerdir. Şu günkü şartlarda, hükümetin sevk ve idare ettiği yolsuzluk ve hukuksuzluk kervanı gizlenemeyecek, saklanamayacak ve örtülemeyecek kadar büyümüş, kökleşmiş, her tarafı sarmıştır. AKP’nin 11 yıllık iktidar süresinde defalarca yazılı ve görsel medyaya intikal etmiş iddialar ve şaibeler de devam eden hukuksal sürece eklemlenerek ülkemiz yolsuzlukların zincirinden kurtarılmalıdır. Geldiğimiz bu aşamada, hükümetin tüm kirli çamaşırları, tüm hukuksuz, vicdansız ve kural tanımaz aşırmaları deşifre edilmelidir. AKP iktidarı millet önünde yargılanmalıdır. Gemicik sahiplerinden yumurtacılara, mısırcılardan enerji ortaklarına kadar kim varsa biriktirdikleri servetleri, şişkin banka hesapları, dünyalıklarını erken yaşlarda fazla fazla kazanmalarının derin sırları detaylı olarak mercek altına alınmalıdır.

ERDOĞAN HEDEF SAPTIRIYOR

Meseleyi ‘hükümet-cemaat’ çekişmesine hapsetmek, yolsuzluklarla ilgili soruşturmayı zamanlama itibarıyla manidar bulup yakın geçmişteki iktidar tasarruflarına misilleme olarak yorumlamak son derece maksatlı, son derece kasti ve oldukça da akıl dışıdır. Başbakan Erdoğan’ın ‘tehditlere boyun eğmeyeceğiz’ diyerek hedef saptırma girişimi, ‘birilerinin topu tüfeği varsa bizim Allah’ımız var’ ifadeleri suçüstü yakalanan ve üste çıkmaya gayret eden telaşlı bir zihniyetin çırpınışlarından başka bir şey değildir. Yolsuzlukları örtbas etmeye, milli irade dolandırıcılığıyla akılları karıştırmaya ve siyaset cambazlığıyla günahları örtmeye hiç kimse, hele ki Başbakan Erdoğan asla kalkışmamalıdır.”

Haberin Devamı

GEMİCİKLERE KADAR AÇIĞA ÇIKARILMALI

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, operasyonu değerlendirirken, “Kime uzanıyorsa, kayınpederler, yeğenler, analar, babalar, çocuklar, gemicikler, fenerler, sonuna kadar gitmelidir” dedi. Vural şöyle konuştu: “Bu soruşturmada herhangi bir engelleme olmadan, savcılara müdahale etmeden, KCK soruşturması gibi kanun zırhına sokulmadan sonuna kadar gidilmesi gerekmektedir. Kime uzanıyorsa. Bu dönemde üstü örtülen, örtülmek istenen her türlü husus açığa çıkarılmalıdır. Biz bunu istiyoruz. Peşinde olacağımızı ifade etmek istiyorum. Başbakan, dünyanın en büyük gayrimenkul komisyoncusu haline gelmiştir. Bütün kamu kurumlarının arsaları Başbakanlık’a bağlanmıştır. Bu mülklerle ilgili yatırım yapacaklar Başbakan’dan izin almalıdır. 1 yıldır, 2 yıldır madenleri işletecek olanlara izinler Başbakanlık’ta bekletiliyorsa, kime izin verildi kime verilmedi? Bir taraftan banka lobisi, bir taraftan rant lobisi Türkiye’yi sömürmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!